Hjem Nyheter Etterforskningsbonanza down under

Etterforskningsbonanza down under

Foto: Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool
Charles Leclerc beholder pole etter at dommerne har undersøkt anklage om at han hadde for lav hastighet på sin innrunde – mens Sergio Perez slapp unna med skrekken etter mistanke om for høy fart under gulflagg.

I tillegg til Leclerc var også Zhou Guanyu og Yuki Tsunoda under etterforskning for det samme – men bare Tsunoda ble straffet.

Det er tiden brukt mellom de to sikkerhetsbillinjene som måles, og for Leclerc og Guanyu sier dommerne at til tross for at førerne brukte over minimumstiden, som er satt til 1.36 denne helgen, vurderer dommerne sakene på ulik måte.

For Leclerc og Zhou sier dommerne at årsaken til tidstapet var for å unngå å hindre andre førere, mens for Tsunoda sier de samme dommerne at minimumstiden ble brutt uten noen god grunn og tildelte ham to prikker på superlisensen.

For Tsunoda betyr det at han nå har fått sin tredje reprimande denne sesongen – noe som frem til i fjor hadde ført til en 10-plassers straff på grid. Denne sesongen er imidlertid grensen løftet til fem prikker, så inntil videre slipper han unna.

Alex Albon hadde heller ikke noen god dag på jobb, og ble diskvalifisert etter at det ikke var tilstrekkelig med bensin på bilen hans til at FIA kan ta den nødvendige prøven. I praksis betyr det dermed ingenting at  Albon  hadde med seg en tre plassers straff fra forrige løp, etter å ha kjørt på Lance Stroll i Jeddah.