Hjem Nyheter Sint Sainz etter kvalifiseringen

Sint Sainz etter kvalifiseringen

Det ble en vanskelig Q3 for Carlos Sainz Jr. som sier at «alt som kunne gå galt, gikk galt». Dermed starter han som nummer ni i søndagens Australia Grand Prix.

Alt så lovende ut for spanjolen som hadde den nest raskeste tiden i Q2, men som fikk sin første raske runde i Q3 ødelagt av krasjen til Fernando Alonso.

På det tidspunktet rødflagget kom etter krasjen til Alonso, var Sainz bare noen meter unna mållinja, mens teamkompis Charles Leclerc satte det som da var den raskeste runden, rett før rødflagg ble aktivert.

Da Q3 ble gjenopptatt fikk Ferrari-teamet problemer med å starte bilen til Sainz, noe som gjorde at han aldri rakk å opparbeide tilstrekkelig temperatur i dekkene.

– Vi hadde problemer med starter, så vi fikk ikke startet bilen. Det gjorde at vi gikk ut tre minutter senere enn det som var planlagt. Jeg rakk ikke å varme dekkene tilstrekkelig, og dermed ble runden kjørt på kalde dekk, fortalte Sainz til SkyF1.

Sainz sier at han nestet krasjet to ganger på runden sin, blant annet da det slapp på vei ut av sving 10. Dermed endte han med den dårligste av de som satte en tid i Q3.

LES OGSÅ: Etterforskningsbonanza down under

Dagens svake resultat er selvsagt ikke bra for Sainz som har måttet se seg slått av teamkompis Leclerc på samme måte som i fjor.

– Jeg er sint fordi vi ikke burde ha slike problemer som vi hadde med starteren. Jeg vet at jeg kjempet om pole, men alt som kunne gå galt, gikk galt for meg. I morgen er det en ny dag, da skal jeg være glad – men frem til jeg legger meg kommer jeg til å være sint, sa Sainz.