Hjem Nyheter Alpine åpner for å låne ut Piastri

Alpine åpner for å låne ut Piastri

Oscar Piastri - Foto: Alpine
Regjerende F2-mester Oscar Piastri er bekymret for at han blir stående i Alpine-garasjen som tilskuer. Nå åpner teamet for å låne ham ut – men under den forutsetning at det er en klar plan om en retur.

Med Esteban Ocon og Fernando Alonso foran seg i køen, kan det bli flere år til det åpner seg en mulighet for australieren. Det gjør at simulatoren stort sett er det nærmeste han kommer et F1-sete med det første.

LES OGSÅ: Viktig test i Barcelona

Det vil imidlertid være lite gunstig for Piastri å bli stående uten kjøring også i 2023, og dermed er både han og teamet på jakt etter løsninger. Ocon har fortsatt flere år igjen av sin kontrakt, mens Alonso har vært tydelig på at han ønsker å kjøre to eller tre år til.

Alpine-sjef Laurent Rossi var ikke overrasket over uttalelsen fra Alonso, men sier at det er for tidlig i sesongen å diskutere neste år.

– Vi kommer til å utvikle programmet for Oscar, og Alonso endrer ikke på det. Vi må være sikre på at når, ikke om, Oscar tar steget opp i Formel-1, må han være så klar som mulig. Det er det eneste som betyr noe for meg, sa Rossi.

Det betyr at teamet også åpner for at Piastri kan lånes ut. Han er imidlertid klar på at det må være en klar plan om at han skal tilbake til Alpine.

– Om det er med en avtale som gjør at han kan komme tilbake til oss, må vi tenke på det. Jeg er ikke mot en slik løsning. Vi må utvikle Oscar videre, jeg ønsker ikke at han skal bli sittende på benken å vente, sier han til motorsport.com.

Rossi sier at Piastri fortjener en plass i F1.

– Han er helt klart god nok til å sitte i ett av disse 20 setene. Og jeg tror han har potensial til å bli verdensmester, det er jeg overbevist om. Så han trenger så mye mengdetrening som mulig i mellomting. Et lån har alltid vært en mulighet for det, vi så allerede i fjor at Fernando leverte på høyt nivå, og det ville vært rart om det forsvant med et trylleslag over vinteren. Så vi må være realistiske, det er et av scenarioene vi må se på.

Om Rossi har rett, og Piastri kan være en kommende verdensmester, ville det vært perfekt å få ham tilbake til Alpine når teamet har en bil som kan levere på mesterskapsnivå. Alpine jobber tett sammen Mark Webber, som er manager for Piastri.

Det største problemet for Alpine er at de ikke leverer motorer til andre team på grid. Rossi sier imidlertid at dette ikke er nødvendig for å få på plass en låneavtale.

– Først må vi få orden i eget hus, og få orden på en motor som gjør at vi kan konkurrere i toppen. Når det er på plass, kan det være at andre team er interessert i den – det er sånn dette fungerer.

– Jeg har imidlertid ikke noe imot å samarbeide også med team som ikke har vår motor, sier Rossi.

Det er imidlertid ikke mange ledige seter, og alle teamene har flere juniorer som trenger en plass – så veien er fortsatt ikke enkel for Piastri.