Hjem Nyheter Svært amputert F2-trening

Svært amputert F2-trening

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool //
Meget begrenset kjøretrening for Dennis Hauger og hans likesinnede før kvalifiseringen fredag kveld.

\Regnværet rundt Imola har skapt trøbbel for avviklingen av løpshelgen gjennom åpningsdagen fredag. Formel 3 gjennomførte sin trening til oppsatt tid, men avbrutt av dårlig vær med påfølgende rødflagg ettersom flere av førerne fikk problemer ute på banen.

Da Formel 1 skulle i gang med sin trening ble de kraftig forsinket for å være sikre på at forholdene var forsvarlig, men fikk gjennomført økta til slutt. For Formel 2 ble det også ytterligere forsinkelser, og ikke minst problemer ute på banen. På grunn av utsettelsene ble også treningstiden kortet ned fra 45 til 30 minutter.

Førerne rakk knapt å sette noen ordentlige tidtatte runder før de ble avbrutt av rødflagg. Først kjørte Marcus Armstrong ut og forårsaket det første rødflagget da han ble stående med skadet front og stående fast i grusfella.

Så, på andre forsøk var det Logan Sargeant sin tur til å kvele bilen rett i utgangen av Rivazza-svingen, og ettersom man ikke får startet bilen selv fra cockpiten, så måtte hjullasteren ut også her – og rødflagget var igjen et faktum.

Med kun fire minutter igjen til slutt, så rakk de fleste å få satt sine rundetider igjen. Deriblant Dennis Hauger som fikk klokket seg inn til en relativt ubetydelig syvendetid. Men treningen ble også avsluttet under rødflagg da Ralph Boschung tok en 540-piruett med påfølgende kveling av motor.

Kvalifiseringen til Formel 2 er utsatt og lagt etter Formel 1-kvalifiseringen, nærmere bestemt 18:30 fredag kveld.

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no