Hjem Nyheter Verstappen i pole før lørdagens sprint

Verstappen i pole før lørdagens sprint

Foto: Clive Mason/Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202204220484 // Usage for editorial use only //
Det ble nok en vanskelig kvalifisering for Mercedes. Max Verstappen sikret pole på Imola foran Charles Leclerc og Lando Norris, i det som ble en kvalifisering med vanskelige forhold.

Etter at den første delen av kvalifiseringen på Imola gikk under tørre forhold, ble det betydelig vanskeligere da førerne gikk inn i Q2 og regnet kom tilbake.

HER FINNER DU SENDETIDENE

Mercedes hadde slitt med å komme seg videre fra Q1 – og det hele ble enda vanskeligere i Q2 da Carlos Sainz Jr. snurret av og forårsaket rødflagg. Ettersom regnet økte på var det ingen av førerne som kunne forbedre tidene sine, og begge Ferrari-førerne samt Mick Shcumacher, Guanyu Zhou og Lance Stroll, ble slått ut.

Også Q3 ble vanskelig, med varierende forhold – og enda et rødflagg – denne gangen etter at Valtteri Bottas fikk tekniske problemer i sin Alfa Romeo. Leclerc hadde lenge den beste tiden, men til tross for at han måtte slå av på farten forbi Bottas, klarte Max Verstappen akkurat å få satt en rundetid som var raskere.

Da det igjen ble grønt flagg, gjorde førerne et nytt forsøkt – men det var det for vått og Lando Norris kjørte av banen, noe som utløste nok et rødt flag, og dermed en viktig pole for Verstappen.

LES OGSÅ: Amputert F2-trening

Dagens kvalifisering danner altså grunnlaget for startrekkefølgen i lørdagens sprintløp, noe som gjør at det fortsatt er muligheter for de førerne som ikke lyktes i dagens kvalifisering.