Hjem Nyheter Startsmell stoppet Dennis

Startsmell stoppet Dennis

Uflaksen fortsetter i 2022-sesongen etter lørdagens oppløftende sprintløp.

Fra femte startposisjon hadde Dennis Hauger en knallstart, igjen, og kom seg raskt opp på siden av sin tidligere erkerival og Red Bull-kollega Jack Doohan fra tredje startposisjon. Men det skulle ikke gå mange meterne før disse barket sammen i hver andre.

Etter starten måtte Dennis legge seg ut til høyre for å klatre i feltet, og svingte så unna Roy Nissany som kom på høyresiden etter en enda bedre start. Samtidig måtte Jack Doohan styre til høyre da han etterhvert var på vei helt inn i hekken til Boschung, og sammenstøtet mellom de tidligere erkerivalene var et faktum.

Dennis endte så i murveggen, men venstre forstilling hadde uansett fått seg en knekk i sammenstøtet, så løpet var over allerede inn i første sving. Samtidig måtte også Doohan kaste inn håndkledet grunnet større skader på sin forstilling etter sammenstøtet.

Manager Harald Huysman sin konklusjon raskt overfor Viaplay var at Doohan var hovedarkitekten bak smellen.

– Jeg er partisk, men feilen ligger nok hos Doohan. Han kaster seg så brutalt inn at du ikke rekker å reagere. Så jeg tror, og håper, at Doohan ikke så han, sa manager Huysman.

Det var Roy Nissany som hadde ledelsen i løpet etter også han en veldig sterk start, og han tok et taktisk pitstop som gjorde at han også var i en teoretisk ledelse dersom løpet hadde blitt gjennomført som normalt. Men Nissany klarte å krasje ut av den siste Rivazza-svingen, og kunne parkere sin ødelagte bil i piten uten at det ble behov for sikkerhetsbil i den situasjonen.

Dennis var dog ikke den eneste Red Bull-junioren som hadde en dårlig dag på jobb. Like etter den første restarten av løpet i kjølvannet av Hauger-Doohan-smellen, så krasjer Jüri Vips helt på egenhånd etter Variante Villeneuve, og helt på tampen av løpet sørger Liam Lawson også for å ende opp i murveggen.

Det gjorde at løpet ble avsluttet bak sikkerhetsbil, hvor det var Theo Pourchaire som stakk av med seieren foran Enzo Fittipaldi og Ralph Boschung.