Hjem Nyheter Verstappen vant komfortabelt på Imola

Verstappen vant komfortabelt på Imola

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 27: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 27, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202103270366 // Usage for editorial use only //
Det ble Max Verstappen som sikret seieren på Imola i et løp han ledet fra start til mål.
 – For en nydelig søndag, utbrøt Max Verstappen.

– Dette er så fortjent etter starten vi har hatt på sesongen. Godt jobba folkens, supplerte teamkamerat Sergio Perez.

– Oioioioi! Fantastisk jobba folkens, på måten vi har snudd dette på, sa en lykkelig Lando Norris som sikret McLaren årets første pallplass etter en mildt sagt begredelig start på sesongen.

Emilia-Romagna Grand Prix ble løpet hvor ting ble snudd litt mer i forhold til hvordan Formel 1-sesongen har åpnet. Sprutregnet på ettermiddagen, etterfulgt av en opptørkende bane, skulle spille førere og team et stort puss. Og denne gang skulle ikke lenger bli en uslåelig Ferrari-dominanse, til tross for at vi befant oss i Italia.

Carlos Sainz jr. er inne i en kjedelig stim om dagen og måtte bryte for andre løp på rad etter at han endte opp i sandfella etter et sammenstøt med Daniel Ricciardo på den første runden. Dermed var det VM-leder Charles Leclerc som skulle redde æren til teamet på hjemmebane, men slik skulle det ikke bli da han på egenhånd snurret i Variante Alta-sjikanen og ødela frontvingen.

Leclerc kjørte seg dog mesterlig opp til en sjetteplass, men poengtapet til Red Bull var et faktum med deres dobbeltseier. Nå er Verstappen plutselig oppe på en andreplass sammenlagt i mesterskapet etter en skjev start på sesongen med to brutte løp de tre første løpene, men Ferrari holder fortsatt stand i både Fører-VM med Leclerc og Konstruktør-VM.

Men det var Red Bull som dominerte dette løpet, og Max Verstappens seier var aldri truet. Med det sikret han sin andre seier for året, og full pott for hele helgen ettersom han tok den raskeste runden og vant sprintløpet på lørdag. Avstanden til Leclerc i sammendraget har nå krympet til 27 poeng.

Ellers verdt å nevne at det ser noe lysere ut for de Mercedes-motoriserte bilene. George Russell leverte en sterk fjerdeplass, mens lagkamerat riktig nok Lewis Hamilton skuffet med bare en 13. plass. Williams-fører Alexander Albon endte også på en sterk 11. plass, som riktig nok ikke gir poeng, men som viser en ny betraktelig forbedring for Williams-teamet.

Aston Martin hadde også en gledelig søndag og den klart beste løpshelgen så langt i år etter at de gikk i helgen med null poeng for både førere og team. Med åttendeplass til Sebastian Vettel og tiendeplass til Lance Stroll sikret teamet seg sine første fem poeng for sesongen etter en mildt sagt elendig sesongstart også for dem.

 

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no