Hjem Nyheter Verstappen vant i Spania da Leclerc måtte bryte

Verstappen vant i Spania da Leclerc måtte bryte

Foto: Mark Thompson/Getty Images / Red Bull Content Pool
Det var Max Verstappen som overtok ledelsen i førermesterskapet da Charles Leclerc måtte bryte fra en klar ledelse med motorproblemer.

Det var Leclerc som tok starten, og hadde full kontroll over løpet frem til monegaskeren plutselig mistet farten på den 27. runden – og så vidt kom seg tilbake til garasjen.

På dette tidspunktet hadde han dratt i fra runde for runde, mens Verstappen lenger bak i feltet fikk problemer og måtte en tur gjennom grusfella i sving 4, etter å ha blitt satt ut av noen lunefulle vindkast.

To runder tidligere hadde Carlos Sainz snurret gjennom grusen på samme sted, og falt med det fra femte og til nummer elleve.

Verstappen startet jakten på den tapte tiden, men hadde problemer med DRS-vingen, til tross for at han hadde byttet både vinge og åpningsmekanismen i forkant av løpet.

Avkjøringen til Verstappen gjorde at George Russell holdt andreplassen, men var hardt presset av Sergio Perez. Kampen om andre, tredje og fjerdeplassen ble til en kamp om seieren da Leclec måtte bryte, og Red Bull responderte på problemene med DRS-vingen, med å endre strategien til en tre stopp. Teamkompis Perez kjørte et svært langt førstestint, og var rett bak Russell da Verstappen gjorde sitt andre stopp, og passerte deretter engelskmannen og overtok ledelsen.

Verstappen kunne raskt passere Russell da han kom ut igjen, og var også foran Mercedes-føreren etter sitt tredje stopp. Deretter tok han raskt igjen Perez, og meksikaneren fikk beskjed om å slippe Verstappen forbi – trolig en helt unødvendig beskjed – for nederlenderen var klart raskere.

Også George Russell byttet til en trestoppstrategi og sikret en god tredjeplass.

Hans teamkollega Lewis Hamilton ramlet tilbake til nittendeplass da han kolliderte med Kevin Magnussen tidlig i løpet. Det ga Hamilton en punktering, men føreren med syv VM-titler kom sterkt tilbake og var oppe på fjerdeplass, før han mot slutten fikk beskjed om å spare bilen, og måtte la Sainz passere.

For Alfa Romeo og Valtteri Bottas ble det tøft mot slutten, men han sikret seg likevel en fin sjetteplass foran Estaban Ocon, Lando Norris, Fernando Alonso og Yuki Tsunoda.

En tøff strategi med to stopp gjorde at Mick Schumacher nok en gang måtte se sine første F1-poeng forsvinne.