Hjem Nyheter Hauger kvalifiserte på 9. plass – starter sprintløpet fra første rad

Hauger kvalifiserte på 9. plass – starter sprintløpet fra første rad

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Dennis Hauger endte fredagens kvalifisering på en 9. plass i Monaco. Dermed starter han i første rekke i morgendagens sprintløp. 

Tekst: Joakim Stenløs
Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Formel 2-kvalifiseringen blir i Monaco kjørt i 2 grupper for å unngå for stor trafikk på banen. Siden formatet kan føre til ulike kjøreforhold for de to gruppene, får hver gruppe hver sin side av griden. Den raskeste føreren mellom de to gruppene får pole, den raskeste føreren i den andre gruppen får 2. plass, den nest-raskeste i gruppen til pole-sitteren får 3. plass også videre…

Dennis kjørte i den første gruppen sammen med blant annet mesterskapsleder Felipe Drugovich, som også tok pole i søndagens hovedløp. Dennis endte på en 5. plass i gruppen med tiden 1.21.817, og starter dermed i 9. posisjon på søndag, men på 2. plass i morgendagens sprintløp hvor man snur startrekkefølgen for de 10 fremste førerne.

Hauger var på en raskere runde helt mot slutten av kvalifiseringen, men fikk forsøket sitt ødelagt når han måtte gå av gassen etter at Felipe Drugovich havnet i barrieren i siste sving.

Noen som derimot forbedret sine tider til tross for gult flagg i siste sektor var Liam Lawson og Ayumu Iwasa, som tok henholdsvis 1. og 2. plass i gruppen. Iwasa lå før dette bak Hauger på resultatlisten, og Dennis ble dermed skjøvet ned på en 6. plass, noe som ville betydd 11. startposisjon i begge løpene.

Både kommentatorene og de fleste andre tvilte på om de kunne ha sluppet gassen ved gult flagg med så gode tider, men når kvalifiseringen ble avsluttet var fortsatt ikke tidene strøket. Dette skapte forvirring rundt det endelige resultatet, og det skulle ta tid før den endelige avgjørelsen falt.

Men til slutt kom avgjørelsen, og begge tidene ble strøket. Iwasa fikk også hele 10 posisjoners grid-straff, og Lawson fikk 5 plassers straff. Dermed starter altså Hauger i 2. startposisjon i morgendagens sprintløp, og på en 9. posisjon i søndagens hovedløp.

Kvalifiseringen fikk forøvrig en dramatisk avslutning når Jake Hughes smalt i veggen og smadret bilen like ved det berømte svømmebassenget. Hughes kom ut av det uten store skader, men det er usikkert om bilen blir klar til noe mer kjøring denne helgen. Hughes skal i utgangspunktet starte fra pole i morgendagens sprintløp foran Hauger. Om ikke Hughes bil blir klar vil pole-posistion stå tom, og Hauger blir føreren som starter lengst fremme.