Hjem Nyheter Brown: Finnes «mekanismer» i kontrakten til Ricciardo

Brown: Finnes «mekanismer» i kontrakten til Ricciardo

CEO i McLaren, Zak Brown, hinter om at det kan finnes klausuler i kontrakten til Daniel Ricciardo som gjør at den kan avsluttes før den utløper.

Det var knyttet store forventninger til Ricciardo da han kom til McLaren, men nå sitter teamet med en godt betalt fører, som ikke klarerer å holde følge med teamkompis Lando Norris. Australieren sitter med en kontrakt ut 2023-sesongen.

Bortsett fra seieren i fjorårets Italia Grand Prix, har det ikke gått Ricciardos vei – og er i ferd med å bli et problem både for team og fører.

Både Ricciardo og McLaren har vært tydelige på at de har et ønske om å fortsette samarbeidet, og at han igjen skal komme tilbake på det nivået han hadde i tiden hos Red Bull.

Teamsjef i McLaren Andreas Seidl har også vært tydelig på at de har førere for neste sesong, og at målet er å få de to førerne til å prestere.

Det er med andre ord fortsatt et mål å beholde Ricciardo også neste sesong.

Zak Brown er ikke i Monaco, men på plass med IndyCar-teamet i forkant av Indianapolis 500, sier at han ikke vil gå i detaljer rundt kontrakten til Ricciardo, men sier at det finnes en «mekanisme» som kan gjøre at kontrakten avsluttes etter årets sesong.
– Jeg har snakket med Daniel om det, vi har ikke fått de resultatene vi begge har håpet, men vi vil fortsette å pushe hverandre. Vi beviste på Monza at vi kan vinne løp. Det er viktig å fortsette å utvikle bilen, den er ikke god nok til å vinne løp, men vi skulle likevel likt å se ham høyere på grid, sier Brown til The Race.

Han kommer til Monaco med et håp om å slå tilbake – banen som han vant på i 2018 – og det startet bra i den første treningen, før han krasjet solid i trening to.

– Det er selvsagt synd – men jeg har fortsatt troen. Jeg hadde en god start på dagen, og tror at både jeg og teamet kommer sterkt tilbake, sa Ricciardo.