Hjem Nyheter Hauger med suveren seier i Monaco

Hauger med suveren seier i Monaco

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Dennis Hauger vant lørdag ettermiddag sitt første løp i Formel 2, og det under selveste Monaco Grand prix.

Tekst: Joakim Stenløs

Etter en trøblete sesongstart var forventingene tonet ned før Formel 2-feltet skulle rulle ut i Monacos gater, en bane han aldri tidligere har kjørt på. Men lørdag ettermiddag klinket aurskogingen til og sikret seieren i sprintløpet. Og det var virkelig fortjent.

Med det blir han den første nordmann som vinner i Formel 2, og også første nordmann til å vinne et løp under Monaco grand prix-paraplyen. Med andre ord er dette en dag å notere med gullskrift i norsk motorsports historie.

Før løpet var det usikkert om Jake Hughes, som skulle starte fra pole, kom til å starte løpet etter gårsdagens voldsomme krasj. Men mekanikerne har stått på gjennom natten, og Hughes var klar til å starte rett foran Hauger på griden lørdag ettermiddag.

Men gleden var kortvarig. Hughes kom aldri av gårde fra starten, og dermed var det Dennis som tok ledelsen i løpet.

 

Dennis satte et godt tempo, satte foreløpig raskeste rundetid, og fikk et pusterom ned til resten av feltet. Men på runde 10 havnet Novalak i barrieren, og sikkerhetsbilen måtte ut å samle opp feltet.På runde 13 kjørte sikkerhetsbilen inn igjen i pit, og Hauger beholdt ledelsen uten problemer.

Hauger fikk raskt en ny luke til konkurrentene, og han så seg aldri tilbake. Dennis slo virkelig tilbake etter en krevende sesongstart og tok en mesterlig seier på den franske rivieraen.