Hjem Nyheter Leclerc på pole på hjemmebane

Leclerc på pole på hjemmebane

Hjemmehelten Charles Leclerc tok i år som i fjor pole i Monaco, og i år vil han etter alle solemerker også starte løpet. Mesterskapsleder Max Verstappen har hatt en mer utfordrende helg og starter løpet i morgen fra 4. posisjon.

Tekst: Joakim Stenløs

Monaco regnes av mange som den viktigste kvalifiseringen i løpet av en formel 1-sesong, og vi fikk som ventet en spennende kvalifisering også i år.

Dramatikken startet allerede i Q1, og med 2.25 igjen på klokken kom rødflagget ut grunnet vrakrester etter at Yuki Tsunoda var borti barrieren. Fra TV-bildene å dømme så det ikke ut til å være all verdens med rester på banen, men rødflagg ble det.

Nesten alle bilene valgte å gå ut igjen etter rødflagget, og det ble hektisk for flere å komme seg rundt i tide for å gjøre et siste forsøk. Guanyu Zhou og Pierre Gasly var blant de som aldri rakk rundt for å gjøre et siste forsøk, og røk ut av Q1 sammen med Alex Albon, Nicolas Latifi og Lance Stroll.

Spesielt overraskende var det at Gasly røk ut etter et imponerende tempo gjennom helgen, og blant annet en sterk 5. plass på den siste treningen.

I Q2 var det henholdsvis Tsunoda, Bottas, Magnussen, Ricciardo og Schumacher som røk ut. Det er 6. gang denne sesongen at Ricciardo kvalifiserer svakere enn sin team-kamerat Lando Norris, og presset på hans plass i Mclaren for neste sesong ser ikke ut til å lette med det første.

I Q3 satte Charles Leclerc standaren fra første runde med tiden 1.11.376, og den tiden var det ingen som skulle komme til å slå. Bak han på lista fulgte lagkamerat Carlos Sainz og Red Bull-duoen Sergio Perez og Max Verstappen.

Perez har hatt en imponerende sesongstart, og har sett bedre ut enn sin team-kamerat Max Verstappen gjennom hele helgen. Verstappen klarte altså ikke å hamle opp med hverken team-kameraten eller Ferrari-duoen heller i kvalifiseringen, og det blir et vanskelig utgangspunkt for han fra 4. posisjon på griden i morgendagens løp.

Lando Norris, som fortsatt sliter med sykdom, ble “best of the rest” og imponerte med en tid på 1.12.927. Videre fulgte George Russell, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel og på en 10. plass Esteban Ocon.

Kvalifiseringen fikk en brå slutt når Sergio Perez krasjet 30 sekunder før slutt. Dermed ble banen blokkert, og ingen flere fikk satt noen nye tider helt mot slutten.