Hjem Nyheter Dennis med nytt godt løp i Monaco

Dennis med nytt godt løp i Monaco

Dennis Hauger fulgte opp lørdagens seier med et nytt godt løp i søndagens hovedløp i Monaco. Men resultatet kunne vært enda bedre med litt flaks.

Tekst: Joakim Stenløs

I flere dager har det vært meldt regnvær hele dagen, noe som kunne gjort løpet mer uforutsigbart enn det normalt er i Monaco. Værmeldingen tok dog feil, og solen skinte over fyrstedømmet denne søndagsmorgenen. Likevel klatret Hauger, som startet fra 9. posisjon, oppover på resultatlisten.

Allerede fra formasjonsrunden tjente Hauger en plass når Liam Lawson, som skulle starte fra 5. posisjon, ikke kom av gårde – og måtte starte løpet fra pitlane.

Og når lysene slukket hadde Dennis en fantastisk start, og klatret helt opp til en 5. plass.

Drugovich og Pourchaire fikk raskt litt pusterom ned til trioen Doohan, Vips og Hauger, som igjen hadde Enzo Fitipaldi på en armlengdes avstand.

Med de mykeste dekkene på bilen ble det et tidlig pitstop for Dennis som gikk inn på runde 9. Hauger kom ut på banen igjen uten trafikk foran seg, og kunne kjøre raske runder på sitt andre stint.

På dette tidspunktet begynte man å lure på om Hauger kunne kjøre seg helt opp mot pallen med dette tempoet, men etterhvert havnet han bak Bolukbasi og Lawson – noe han tapte mye tid på.

På runde 19 havnet Cordel i barrieren, og sikkerhetsbilen måtte ut. Dermed kunne førerne som var på motsatt strategi av Dennis gå inn i pit. Dette tapte Dennis umiddelbart to plasser på, og han falt ned på en 7. plass. Sikkerhetsbilen kom med andre ord ut på helt feil tidspunkt for Dennis.

På runde 24 måtte igjen sikkerhetsbilen ut å samle opp feltet da Novalak ble stående etter et sammenstøt med Liam Lawson. Dette var igjen en fordel for de som var på motsatt strategi av Dennis, som kunne kjøre noen rolige runder og sørge for at de mykeste dekkene holdt stand helt til mål. Hauger ble liggende på 7. plass helt til målgang.

Mesterskapsleder og pole-sitter Felipe Drugovich sikret sesongens fjerde seier, fulgt av fjorårsvinner Theo Pourchaire på 2. plass og Juri vips på den siste pallplassen.

Totalt gir Haugers 7. plass i hovedløpet, kombinert med gårsdagens seier i sprintløpet, 16 poeng i mesterskapet. Totalt i mesterskapet ligger han nå på en 12. plass med 30 poeng. Like viktig for resten av sesongen er den økte selvtilliten, og presset som falt av skuldrene, ved å endelig ha sikret sin første seier i Formel 2.