Hjem Nyheter Marcus Ericsson vant Indy 500

Marcus Ericsson vant Indy 500

Etter et rødflagg helt mot slutten skulle Indy 500 avgjøres på de to siste rundene – da holdt Marcus Ericsson hodet kaldt og gassen i bunnen!

I 1999 vant Kenny Bräck Indy 500. Siden den gang har ingen svenske vært i nærheten for å vinne en av de mest prestisjefylte løpene i verden, Indianapolis 500.

Marcus Ericsson gjorde alt riktig gjennom 200 runder på  Indianapolis. Han var i toppen gjennom hele løpet og til tross for en dårlig siste pitstopp kom han inn i løpet igjen.

Svensken tok over ledelsen av den 106. utgaven av Indy 500 og hadde deretter kontroll over de siste rundene til lagkameraten Jimmy Johnson gikk i veggen med seks runder igjen. Løpet ble rødflagget da fire runder gjensto. Da de kom ut igjen ble det ytterligere tre løpsrunder, og etter å ha forsvart seg mot McLaren-fører Pat O´Ward, vant Ericsson løpet.

– Jeg kan ikke tro dette, jeg visste at jeg ikke kunne ta noe for gitt fordi det var flere runder igjen og jeg ba virkelig om at det ikke skulle bli flere gule flagg, men så kom det et rødt, sa Ericsson etter å ha drukket den klassiske melken som vinneren får når de kommer opp på podiet.

– Det var vanskelig å fokusere mens jeg ventet på omstart, men jeg visste at bilen var fantastisk og jeg gjorde virkelig alt jeg trengte. Jeg kan ikke forstå dette, jeg er så glad.

Etter noen tøffe sesonger i F1 gikk han til IndyCar og Chip Ganassi Racing – og der har  han bare fortsatt å utvikle seg. I fjor ble han nummer seks i mesterskapet etter to løpsseire og i år kom han som åtte til Indy 500. I kveld skrev han svensk idrettshistorie ved å vinne Indianapolis 500.

Seieren ga ham også ledelsen i mesterskapet. Den andre svensken, Felix Rosenqvist ble nummer fire, noe som er hans beste plassering i det klassiske løpet.