Hjem Nyheter Hauger kvalifiserte til 3. plass i Baku

Hauger kvalifiserte til 3. plass i Baku

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool //

Fredag rullet Dennis Hauger ut i Bakus gater for første gang, og det gikk unna! Etter å ha slitt med å sette sammen gode kvalifiseringer hele sesongen, imponerte Dennis med en sterk 3. plass.

Tekst: Joakim Stenløs

Dennis Hauger tok forrige helg hjem sin første formel 2-seier i Monaco. Når det denne uken sto en ny gate-bane for tur viste Dennis igjen imponerende takter når han leverte sitt beste kvalifiserings-resultat i Formel 2 noensinne.

Det meste ble avgjort mot slutten av kvalifiseringen. Med kun 5:50 igjen på klokka havnet Ayumu Iwasa i veggen, og rødflagget måtte ut. På dette tidspunktet lå japaneren an til pole-posistion.

Men når førerne etterhvert kom i gang igjen skulle det endre seg. På sitt siste forsøk kjørte Dennis fort, og kom inn til en foreløpig ledelse med tiden 1.53.973. Juri Vips og Liam Lawson var de eneste som til slutt kom foran Hauger, og dermed endte Dennis på en imponerende 3. plass.

 
Dommerne undersøkte etter løpet en “unsafe release” fra Hauger i det han kjørte ut foran Roy Nissany fra pit til sitt siste forsøk. Juryen brukte tid på å offentliggjøre noen endelig avgjørelse, men under fredagens andre formel 1-trening kunne Viaplay-kommentator Atle Guldbrandsen melde fra team Hauger at Dennis ikke kom til å få noen grid-straff. Til slutt ble det klart at teamet ble holdt ansvarlig for hendelsen og må betale en bot på 1000 euro.

I formel 2 snus rekkefølgen som normalt for de 10 fremste til lørdagens sprintløp. Dermed starter Hauger som nummer 8 på lørdag og som nummer 3 i søndagens hovedløp. Baku serverer ofte forutsigbare løp, og banen gir gode muligheter for forbikjøring. Med andre ord er det gode muligheter for Dennis i begge løpene.

Sjekk ut sendetidene for alle helgens løp!

Hele resultatlisten: