Hjem Nyheter Hauger krasjet ut av sprintløpet

Hauger krasjet ut av sprintløpet

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Etter seier i forrige helgs sprintløp og en god kvalifisering i går var forhåpningene til stede for et nytt godt løp fra Hauger. Men i Bakus gater tok Dennis for stor risiko og krasjet ut av løpet.

Tekst: Joakim Stenløs

Dennis Hauger startet lørdagens sprintløp fra 8. posisjon, etter at han kvalifiserte til en 3. plass på gårsdagens kvalifisering. Dennis hadde en god start fra linja, men falt likevel tilbake til en 12. plass tidlig i løpet. Derfra startet klatringen oppover i feltet.

Haugers teamkamerat Jehan Daruvala, som startet på en 3. plass, fikk en god start og tok med det ledelsen i løpet.

 

Dennis satte opp et godt tempo og klatret raskt opp til en 10. plass, men her møtte han et langt DRS-tog med førere som Drugovich, Lawson og Vips rett foran seg. Her ble han liggende i flere runder, uten å komme seg forbi.

I det Jake Hughes falt nedover feltet utnyttet Theo Pourchaire muligheten til å komme seg forbi Hauger. Etter det fikk Dennis beskjed av teamet om å stikke ut albuene, etter at han tok liten risiko i den situasjonen. Kanskje hørte han for godt etter på den beskjeden.

For på runde 14 prøvde Dennis å komme seg forbi Pourchaire på innsiden mot sving 3, men Hauger låste hjulene og klarte ikke svingen – dermed havnet han i barrieren, og løpet var over for nordmannen. I ettertid angrer nok Dennis på at han tok en så stor sjanse.

 

 

Etter at løpet kunne startes igjen tok det ikke lang tid før sikkerhetsbilen igjen måtte ut å samle opp feltet når Enzo Fitipaldi tok med seg Juri Vips ut i avkjøringsfeltet.

På den andre restarten fikk Daruvala en dårlig start – og danske Fredrik Vesti tok ledelsen. Kort tid etter havnet Verschoor i barrieren og sikkerhetsbilen måtte igjen ut på banen. Når sikkerhetsbilen kjørte inn var det kun en runde igjen å kjøre.

Fredrik Vesti startet foran Daruvala og Liam Lawson som i de to restartene hadde kommet seg helt opp til en 3. plass. På den tredje restarten klarte Vesti å holde ledelsen foran de to Red Bull-juniorene. Lenger bak i feltet smalt Callum Williams i barrieren. Dermed ble det gulflagg og ikke mulig å kjøre forbi i første og tredje sektor. Det var heller ingen som kunne gjøre noe med Vesti i sektor 2, og dansken kunne juble for seier.

For Dennis er det nye muligheter allerede i morgendagens hovedløp, Hvor Hauger starter fra 3. posisjon.

Sjekk ut sendetidene for alle helgens løp!

Hele resultatlisten: