Hjem Nyheter Leclerc på pole i Azerbaijan

Leclerc på pole i Azerbaijan

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Ferraris Charles Leclerc sikret lørdag ettermiddag pole-position på imponerende vis i Bakus gater. Alt ligger til rette for en intens kamp i søndagens grand prix-løp.

Tekst: Joakim Stenløs

Charles Leclerc fortsetter å imponere i kvalifiseringene, og tok en imponerende Pole position med en rundetid nede på 1.41.359. Det er hans fjerde pole position på rad. Bak han fulgte Sergio Perez foran Max Verstappen og Carlos Sainz.

Med det blir Leclerc den første som tar to pole-positions i Baku. Spørsmålet er nå om han viderefører statistikken i Baku med nye vinnere hvert år, eller om fjorårsvinner Sergio Perez kan ta hjem sin andre seier i Azerbaijan grand prix.

Sjekk ut sendetidene for alle helgens løp!

Aston Martin i veggen

Tidligere i kvalifiseringen byttet Aston Martin-førerne på å havne i veggen. I Q1 kjørte Lance Stroll dro av i sving 7, men klarte først å kjøre videre. Men på neste runde kjørte han inn i barrieren i sving 2 – og bilen måtte berges. Dermed måtte rødflagget ut.

Når rødflagget kom ut var det kun 2.30 igjen på klokka, og det ble hektisk for førerne å rekke rundt på ut-runden for å gjøre et siste forsøk. Til slutt var det Magnussen, Albon, Latifi, Stroll og til slutt Mick Schumacher som røk ut fra Q1.

I Q1 var det Vettels tur til å kjøre i barrieren. Men i motsetning til Stroll så kjørte tyskeren inn i pit, og ikke i en ny barriere på neste runde.

 

I Q2 var det til slutt Mclaren-duoen Lando Norris og Daniel Ricciardo som røk ut sammen med Ocon og til slutt Alfa-gutta Guanyu Zhou og Valtteri Bottas.

Bak Ferrari- og Red Bull-førerne i Q3 var det Mercedes George Russell som tok en 5. plass. Briten er dermed i god posisjon for å komme innenfor topp 5 i nok et løp. Bak han fulgte Pierre Gasly, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Sebastian Vettel og Fernando Alonso.

Sjekk ut sendetidene for alle helgens løp!

Se Leclercs knallsterke runde:

 

Hele resultatlisten: