Hjem Nyheter Hauger på topp i Baku!

Hauger på topp i Baku!

Hauger kunne søndag feire sin første seier i et hovedløp i Formel 2. Igjen sørget Dennis for en dag som kan noteres med gullskrift i norsk motorsport.

Tekst: Joakim Stenløs

Når førerne rundt han feilet, og sikkerhetsbilen til stadig måtte ut på banen, holdt Hauger roen. Aurskogingen gjorde ingen feil, og tok en svært sterk seier i Azerbaijan.

Hauger startet søndagens hovedløp fra 3. posisjon, hans beste utgangspunkt så langt i sesongen etter en sterk kvalifisering på fredag. På den første runden mistet Dennis en posisjon for Armstrong, og havnet på en 4. plass.

I starten ble gårsdagens vinner Fredrik Vesti stående stille, men ingen traff han og bilen ble trillet ut av banen uten problemer. Men like etterpå kolliderte Cordell i Caldwell, og fikk seg en luftetur. Dermed måtte sikkerhetsbilen ut allerede på den første runden.

Under omstarten på runde 4 holdt Dennis på sin 4. posisjon. Hauger startet på de mykeste dekkene, og gikk inn i pit for å bytte til de harde dekkene på runde 9. Liam Lawson, som gikk inn i pit samtidig som Hauger, hadde problemer under sitt pit-stop. Dermed kom Dennis seg ut foran Lawson.

På runde 12 ble det igjen kjøring bak sikkerhetsbilen, etter at Roy Nissany og Cem Bolukbasi kolliderte og havnet i barrieren. I omstarten på runde 14 var Vips og Armstrong borti hverandre i første sving, og Dennis klarte å komme seg forbi Armstrong på innsiden – opp til en 3. plass.

Flere førere hadde problemer i omstarten, og den virtuelle sikkerhetsbilen ble aktivert for å få fjernet vrakrester. Når det igjen ble grønt på runde 17 holdt Hauger sin 3. posisjon. På den påfølgende runden forsvant også leder Callum Williams, som forøvrig heller ikke hadde gjennomført sitt pit-stop, ut i avkjøringsfeltet. Dermed skulle alt avgjøres mellom Vips og Hauger.

Etter flere sikkerhetsbiler i løpet gikk runde-telleren over til å telle ned tiden, med 16 minutter igjen på klokka. Når tiden har gått ut skal det kjøres en siste runde, før målflagget kommer ut.

Dennis la press på Vips, og til slutt gjorde estlenderen en feil. Med i overkant av 6 minutter igjen på klokka smalt leder Juri Vips i barrieren i den svært smale sving 8, og dermed var det plutselig Dennis som ledet løpet bak sikkerhetsbilen.

Med så lite tid igjen rakk mann aldri å restarte løpet, og Hauger kunne med det feire sin første seier i et hovedløp i Formel 2.

Med det tar Hauger 25 poeng i mesterskapet, og hopper opp fra 13 til en 5. plass i mesterskapet – fremst av Red Bull-juniorene. Han er også den eneste av Red Bull-juniorene som har tatt en seier i et hovedløp i årets sesong.