Hjem Nyheter Verstappen seiret i Azerbaijan

Verstappen seiret i Azerbaijan

Foto: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Når Ferrari igjen fikk problemer og ikke kunne fullføre løpet ble det en parademarsj for Red Bull. Perez hadde ingen mulighet til å kjempe om seieren, og den regjerende verdensmesteren kunne ta sin første seier i Baku.

Tekst: Joakim Stenløs

For problemene vil ikke stoppe hos Ferrari. Begge førerne ble tvunget til å bryte løpet – og Red Bull fikk en dobbel-seier servert på sølvfat fra det italienske laget.

Løpet hadde ikke kommet lenger enn til Runde 9 da Carlos Sainz fikk problemer med bilen, og måtte kjøre rett frem og avbryte løpet i sving 4. Den virtuelle sikkerhetsbilen ble aktivert, og de aller fleste førerne benyttet muligheten til å gjøre sitt første forsøk ved første mulighet – inkludert Ferraris Charles Leclerc.  Monegaskeren hadde ikke et optimalt pitstop, men han kom likevel ut på en 3. plass. Bak henholdsvis Sergio Perez, som passerte Leclerc i starten, og Max Verstappen.

Like muligheter i Red Bull?

Hele uken har vi hørt fra Red Bull-teamet at Perez og Verstappen har like forutsetninger for å kjempe om seiere og fører-tittelen. Men på runde 15 slapp likevel Perez forbi Verstappen, det etter at meksikaneren fikk beskjed om å ikke fighte på team-radioen. Mange er nok skuffet over at Perez ikke fikk muligheten til å gjøre motstand, men i ettertid er det vanskelig å se for seg at ikke Verstappen hadde klart å komme seg greit forbi uansett.

Red Bull var et av teamene som ikke benyttet muligheten til å få unna et dekk-bytte ved den virtuelle sikkerhetsbilen, men etterhvert måtte også de inn.

Perez gikk inn og byttet til de harde dekkene på runde 17. Som Leclerc hadde heller ikke han er optimalt pitstop, og tapte tid på dette. Verstappen kom inn på runde 19 – og kom ut med de harde dekkene bak Leclerc som tok ledelsen i løpet.

LES OGSÅ: Hauger på topp i Baku!

Leclerc også ut av løpet

Men Leclercs motgang fortsetter også i Baku. Igjen fikk Leclerc problemer med motoren, og løpslederen måtte som Sainz bryte løpet tidlig.

 

Dermed ledet Red Bull-duoen an feltet foran George Russell i tredje posisjon, med en komfortabel ledelse ned til Pierre Gasly på fjerde. Etter dette satte løpet seg i flere runder.

Flere med problemer

Etterhvert fikk vi se at det ikke bare var Leclerc og Sainz som hadde problemer av bilene med Ferrari-motor. Alfa Romeos Zhou måtte gi seg og kjørte inn i pit ikke lenge etter at Leclerc måtte kaste inn håndkleet, og på runde 34 måtte Hass-fører Kevin Magnussen også avbryte løpet med motorproblemer. Totalt var det kun to av seks biler med Ferrari-motor som fullførte løpet i Baku.

Magnussens stopp førte til en ny  virtuell sikkerhetsbil. Da utnyttet de aller fleste muligheten til å gjennomføre sitt andre pit-stop. Ricciardo, Ocon og Bottas utnyttet på sin side muligheten til å omsider gjøre sitt første stopp.

Yuki Tsunoda fikk etterhvert problemer med bakvingen, og teamet valgte istedenfor å avbryte løpet å teipe vingen med gaffateip. Som Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen sa i kommenteringen: “Det som ikke kan fikses med gaffateip, er ikke verdt å fikse.”

Mercedes med god fangst

Bak Red Bull-duoen Verstappen og Perez tok George Russell en komfortabel tredjeplass – og med det nok en plassering innenfor topp 5. Bak han kom Hamilton til slutt inn til en fjerdeplass foran Pierre Gasly. Den syv-doble verdensmesteren slet forøvrig med ryggen underveis i løpet grunnet all hoppingen og sprettingen Mercedes-førerne må holde ut.

 

Aston Martin fikk en sårt tiltrengt opptur med Vettel oppe på en sjetteplass. Alonso, som etter dagens løp tok rekorden for tidenes lengste Formel 1-karriere, kom til slutt på en 7. plass.

Ricciardo med en liten opptur

På 8. og 9. plass fulgte Ricciardo og Norris. Ricciardo lå lenge bak Alonso, men kom seg aldri forbi. Likevel er en 8. plass sannsynligvis en opptur for australieren som er under tøft press om dagen. Ikke minst ettersom han fullførte foran teamkamerat Lando Norris.

LES OGSÅ: Silly season: Kontraktstatus og de heteste ryktene

Bak Mclaren-duoen rullet Esteban Ocon inn til en tiendeplass. Videre fulgte Valtteri Bottas, Alex Albon, Yuki Tsunoda, Mick Schumacher og Nicholas Latifi. Det var alle som fullførte løpet, ettersom at hele 5 førere måtte bryte underveis. Alle de, og kanskje spesielt Ferrari-gutta, er nok glade for at det kommer nye muligheter i Canada grand prix om kun en uke.

Hele resultatlisten: