Hjem Nyheter Silly season: Piastri inn for Latifi?

Silly season: Piastri inn for Latifi?

Foto: Alpine

Nicholas Latifis tid i Williams og i Formel 1 ser ut til å gå mot slutten. Fra neste sesong kan det fort være Oscar Piastri som tar hans sete i Williams.

Tekst: Joakim Stenløs

Nicholas Latifi er den føreren i Formel 1 som ha sett svakest ut i årets sesong, samtidig er Oscar Piastri den føreren som ryktes mest inn til ulike seter på griden. Dermed er det kanskje ikke så rart at det nå rapporteres om at kanadieren vil bli erstattet av Piastri til neste sesong.

Velrennomerte The Race rapporterer nemlig mandag om at regjerende Formel 2-mester og Alpine-reserve Oscar Piastri skal være nære et Williams-sete for 2023. En mulig annonsering av kontrakten kan skje allerede under Storbritannia grand prix i slutten av juni.

LES OGSÅ: Silly season: Kontraktstatus og de heteste ryktene

I Alpine ser det foreløpig vanskelig ut å få innpass, ettersom at Ocon er signert fram til og med 2024, og Fernando Alonso etter all sannsynlighet vil få forlenget sin kontrakt utover årets sesong.

Alpine har gjort det klart at de vil være behjelpelig med å skaffe Piastri et sete så lenge det innebærer at han kommer tilbake til Alpine. En slik avtale kan det nå se ut til at de har inngått med Williams. Dette er ikke ulikt måten Albon ble signert, selv om den tidligere Red Bull- og AlphaTauri føreren formelt har kuttet alle bånd til Red Bull racing. Riktig nok er Albon fortsatt sponset av Red Bull på hjelmen sin, men dette er i teorien kun en kommersiell avtale med Red Bull Thailand.

Nicholas Latifi har uten særlig diskusjon har vært den dårligste føreren på griden i årets sesong. Men kanadieren vil altså tvilsomt bli erstattet av Piastri allerede i sommer, selv om det har versert rykter om det tidligere. Latifi har i stor grad vært i formel 1 grunnet pengene han tar med seg inn i teamet, men med nye eiere er ikke Williams lenger like avhengig av dette bidraget.

Det gjenstår fortsatt å se om denne overgangen går gjennom, men det kan altså se ut som at den første brikken for neste sesongs fører-kabal er i ferd med å falle på plass.