Hjem Nyheter F1 i Australia ut 2035

F1 i Australia ut 2035

Foto: LAT Images
Formel 1 har signert en kontrakt som garanterer F1 i Melbourne til minst 2035 – i tillegg skal også F2 og F3 reise «down under».

Den nåværende avtalen varer i tre år til frem til 2025, og forlengelsen på 10 år er den siste i rekken av kontrakter som tegnes i en tid der kampen om å få arrangere F1 blir stadig tøffere.

Det er allerede bekreftet et tredje løp i USA når Las Vegas nå er på plass i kalenderen for november 2023, mens F1-sjef Stefano Domenicali besøkte Johannesburg mellom Baku og Montreal for å gjennomføre videre samtaler med den sørafrikanske regjeringen om et løp ved Kyalami, potensielt med en dato i april 2023.

Melbourne skal ha møtt innenlandsk konkurranse, blant annet fra Sydney. Det faktum at forlengelsen ble signert med tre år igjen av den nåværende kontrakten gir en indikasjon på hvor ivrige arrangørene i Melbourne var for å sikre en langsiktige fremtid.

Det har blitt investert store summer på Albert Park de siste årene, både for å gjøre det bedre for fans som besøker løpet, men også selve banen og paddockområdet er betydelig oppgradert.

Mer uventet var det at det også bekreftes at fra 2023 vil både F2- og F3-mesterskapene bli en del av F1-helgen i Melbourne.

Historisk sett har reisekostnader gjort at F2 og F3 ikke har blitt kjørt i Australia, men nå blir det altså langtur også for de som kjemper om en plass i den aller øverste klassen.