Hjem Nyheter Formel 1 til Nice?

Formel 1 til Nice?

Pierre Gasly på Paul Ricard. Knskje blir hans neste hjemme-løp i Nice? Foto Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Formel 1 kan få et løp i Frankrike selv om Paul Ricards skulle forsvinne fra kalenderen. Og det kan bli et gateløp i Nice – like ved Monaco.

Tekst: Joakim Stenløs

I et intervju med franske L’equippe avslørte Formel 1-sjef Stefano Domenicali at om sirkuset skulle ende opp med å forlate Paul Ricard-banen, kan et gateløp i Nice være et alternativ.

Denne muligheten kommer noe overraskende, ettersom at Nice ligger rett ved Monaco. Kanskje ønsker Formel 1 å legge press på arrangørene i Monaco ved å legge et løp så nærme
fyrstedømmet.

LES OGSÅ: F1 i Australia ut 2035

Samtidig ligger Paul Ricard i det man må kunne beskrive som ingenmannsland, og man ville fått en klar kontrast til det ved et løp i Nice. Hvordan et løp her ville sett ut er usikkert, men et løp i Nice som ikke inkluderer den velkjente strand-promenaden ville vært overraskende. 

Domenicali uttaler at vi vil få vite mer om fremtiden til Frankrike grand prix i slutten av Juli. Om Nice faktisk skulle få et løp, er det heller tvilsomt at det vil være allerede fra neste sesong. En mulighet er at Frankrike forsvinne fra kalenderen i et år eller to og gjør plass til andre baner, før Nice fases inn som Frankrikes nye arrangør. Enten som en del av en rullering mellom ulike europeiske baner fra år til år, eller på bekosting av andre baner.

LES OGSÅ: F1 returnerer til Sør-Afrika?