Hjem Nyheter Tost: Gasly blir værende i AlphaTauri

Tost: Gasly blir værende i AlphaTauri

Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pierre Gasly ser ut til å bli værende i AlphaTauri også i 2023. Det kan vise seg å passe ypperlig for vårt norske håp. 

Tekst: Joakim Stenløs

Etter at Perez fikk forlenget sin kontrakt med Red Bull i ytterligere 2 år har det vært spekulert i om det betyr at Gasly ville forsvinne fra AlphaTauri og Red Bull-systemet. Mange mener at han burde gjøre som blant annet Carlos Sainz har lykkes med, nemlig å bryte ut av Red Bull-systemet for å virkelig få ut sitt potensial. 

LES OGSÅ: Silly season: Kontraktstatus og de heteste ryktene

Franskmannen har kontrakt ut neste sesong, men det har vært spekulert i om han likevel hadde muligheten til å forlate teamet allerede etter årets sesong.

I forkant av lørdagens fritrening i Canada gikk teamsjef Franz Tost ut å bekrefter at Gasly blir værende også neste sesong:

“Han vil kjøre for oss, for Scuderia AlphaTauri, i 2023. Dette er 100% bekreftet.” 

Selv om Gasly ikke har muligheten til å avansere videre til Red Bull, er det ikke nødvendigvis det verste utfallet å fortsette hos AlphaTauri i et år til. Per nå ser det ikke ut til å være mange attraktive seter tilgjengelig. Om Gasly derimot venter til 2024-sesongen kan eksempelvis Mercedes, Alpine og Mclaren være potensielle muligheter.

LES OGSÅ: Formel 1 til Nice?

Med norske øyne kan denne utviklingen vise seg å passe helt ypperlig. Om Gasly forsvinner allerede i år vil det sannsynligvis være for tidlig for at Dennis kan kapre det setet. Om Gasly derimot forlater AlphaTauri før 2024-sesongen har Dennis fått et år til i Formel 2, og nordmannen har forhåpentligvis bedre muligheter til å ta det ledige setet enn han har per dags dato.