Hjem Nyheter Verstappen og Alonso på første rad

Verstappen og Alonso på første rad

Foto: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen sikret sesongens andre pole-posistion, og hans første pole på en gate-bane. Ved siden av Verstappen på første rad skal ingen ringere enn Fernando Alonso stille opp i morgendagens løp, etter en knallsterk kvalifisering.

Tekst: Joakim Stenløs

Kvalifiseringen ble kjørt på vått underlag etter at regnet høljet ned gjennom dagen. I Q1 var det derfor i realiteten kun de siste forsøkene som gjaldt, ettersom at banen tørket mer og mer opp etterhvert som tiden gikk.

Til slutt var det henholdsvis Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Lance Stroll, Nicholas Latifi og Yuki Tsunoda som røk ut av Q1. Både Gasly og Vettel har prestert godt gjennom helgen, og røk noe overraskende ut. Den kanadiske duoen Lance Stroll og Nicholas Latifi hadde nok håpet på et bedre utgangspunkt på hjemmebane. Yuki Tsunoda på sisteplass skulle uansett starte sist grunnet grid-straff for å ha oversteget antall motor-komponenter.

LES OGSÅ: Gasly blir værende i AlphaTauri

Når førerne etterhvert rullet ut til Q2 hadde banen tørket ytterligere, og flere av førerne tok sjansen på å gå over fra regn-dekk til intermediate-dekk fra start.

Det skulle vise seg å være en glatt affære for flere. Først havnet Albon i veggen, men Williams-føreren kom seg ut igjen uten store problemer. Det samme kan ikke sies om Perez som havnet i barrieren like etterpå, og som måtte berges ut. Dermed kom rødflagget ut med 9 minutter igjen på klokka.

Oppholdet bidro til at banen tørket opp ytterligere, og det gikk raskere for hver runde. Valtteri Bottas røk til slutt ut på en sur 11. plass, for en gangs skyld slått av Zhou som kom videre til Q3 for første gang.

Alex Albon røk også ut sammen med Lando Norris som hadde motor-problemer, Sergio Perez som forårsaket rød-flagget og Leclerc som uansett skal starte bakerst på griden sammen med Tsunoda etter å ha brukt for mange motor-komponenter, og derfor ikke brydde seg om å kjøre i Q2.

LES OGSÅ: FIA undersøker porpoising-problemet i Canada

Det ga en interessant ansamling førere i Q3 med blant annet nevnte Zhou, 2 ganger Haas og Ricciardo godt foran team-kameraten.

Banen fortsatte å tørke opp mer og mer, og før det siste forsøket tok George Russell en råsjans og satte på soft-dekkene. Det viste seg å være en for stor risiko, og briten klarte hverken å holde seg på banen eller å forbedre tiden sin.

Til slutt var det altså Max Verstappen som tok pole-position foran Alonso og Sainz. Bak han fulgte Hamilton på en 4. plass. Sannsynligvis et resultat han må si seg fornøyd med, 3 plasser foran team-kameraten.

Haas hadde en svært sterk kvalifisering med Magnussen på 5. og Schumacher på 6. plass. Det eneste laget med to førere topp 6. Kanskje kan Mick Schumacher endelig ta poeng, og det på en bane hvor hans far var svært suksessfull.

LES OGSÅ: Formel 1 til Nice?

Hele resultatlisten: