Hjem Nyheter Verstappen topper fredags-treningene i Montreal

Verstappen topper fredags-treningene i Montreal

Foto: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Mesterskaps-leder Max Verstappen kjører fort også i Canada. Nederlenderen toppet begge fredags-treningene, og ligger godt an før lørdagens kvalifisering. Men den regjerende verdensmesteren vil også her få kamp fra Ferrari-gutta.

Tekst: Joakim Stenløs

Verstappen toppet den første treningen foran Carlos Sainz og Fernando Alonso. Nederlenderen klokket inn på tiden 1.15.158.

Alonso havnet forøvrig nesten i «wall of Champions». Det hadde i og for seg vært passende for den doble verdensmesteren, men han klarte altså å unngå å treffe veggen.

Mercedes prøvde ulike oppsett på gulvet for de to førerne i den første treningen, og Hamilton skal ha fått den mest eksperimentelle varianten. Sannsynligvis var dette et forsøk på å løse porpoising-problemet. I trening 2 byttet briten tilbake til samme variant som teamkameraten.

Vi fikk også gjensyn med et gjentagende fenomen i Canada: Groundhogs. Eller skogmurmeldyr som det heter på norsk. Eller var det jordsvin?

På trening 2 satte Verstappen opp tempoet ytterligere, og toppen lista med tiden 1.14.127. Kun 81 tusendeler bak finner vi Charles Leclerc på en andreplass. På tredjeplass fulgte Carlos Sainz 2 tideler bak den regjerende verdensmesteren. Sebastian Vettel tok en oppløftende fjerdeplass.

Helt nederst på resultatlisten på den andre treningen finner vi Bottas som ikke fikk satt noen tid. Finnen hadde problemer og sto lenge i garasjen, og når han kjørte ut fikk finnen igjen problemer og måtte kjøre inn igjen i pit. Ikke en optimal trening inn mot resten av helgen.

Resultater trening 1:

Resultater trening 2: