Hjem Nyheter Luft-lekkasje hindret Alonso

Luft-lekkasje hindret Alonso

Alonso startet Canada grand prix på andreplass, men fikk problemer utover i løpet. Foto: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool

Før Canada grand prix var det mange som håpet på en pallplass for Fernando Alonso, men til slutt var ikke spanjolen i nærheten. Det skal blant annet ha vært på grunn av en luft-lekkasje.

Joakim Stenløs

Fernando Alonso startet Canada grand prix fra 2. posisjon, men måtte til slutt ta til takke med en 9. plass. Spanjolen kom i mål som nummer 7, men måtte ta et hopp ned på lista når han fikk en 5 sekunders straff for måten han forsvarte seg mot Valtteri Bottas.

Alonso mistet raskt kontakten med Verstappen og Sainz, men han klarte noe mer overraskende heller ikke å gi kamp til Mercedesene som kom bakfra. 

LES OGSÅ: Verstappen seiret i Montreal

Nå sier teamsjef Otmar Szafnauer at en luft-lekkasje mest sannsynlig skal ha vært årsaken til at Alonso ikke hadde muligheten til å ta opp kampen mot Mercedes. Teamet vet dog fortsatt ikke akkurat hvor lekkasjen kom fra.

Dette skal ha påvirket Alonsos fart rett frem fra runde 20 i løpet. Szafnauer tror at Alonso kunne kjempet med Hamilton og Russell om en pallplass hadde det ikke vært for dette problemet. 

LES OGSÅ: Formel 1 til Nice?

Alonso misset også pit-inngangen så vidt det var under virtuell sikkerhetsbil, og spanjolen brukte dermed lenger tid enn konkurrentene på sitt stopp når han gikk inn under grønn-flagg. 

Alpine tok til tross for Alonsos nedtur solide poeng i Canada, og stiller sterkt mot konkurrentene i midt-feltet. For Alonso kommer det nye muligheter for en høyere plassering på Silverstone om 2 uker.