Hjem Nyheter Formel 1 utvider og fornyer spill-galleriet

Formel 1 utvider og fornyer spill-galleriet

Foto: F1 manager 22

Formel 1 utvider denne sommeren spill-galleriet med nok et lisensiert spill. Denne gangen et managerspill hvor du er teamsjefen, og tar alle de viktige avgjørelsene. I tillegg kommer det “vanlige” Formel 1-spillet i ny drakt om kort tid.

Tekst: Joakim Stenløs

Utenom løps-helgene kan abstinensene ta overhånd for mange – da kan Formel 1-spill komme til god nytte.

Og nå kommer det altså en ny variant, nærmere bestemt F1 manager 2022. Her er du teamsjef i et Formel 1-lag, og skal ta alle de viktige avgjørelsene. Håndter budsjettet, oppgrader fasilitetene og ta vanskelige strategi-avgjørelser gjennom sesongen.

Spillet er fult lisensiert, og du kan signere førere fra både F1, F2 og F3. Dermed kan du for eksempel ta opp Dennis Hauger i et Formel 1-lag, om du mener at det tar for lang tid i virkeligheten. F1 manager 2022 kommer ut 25. august.

EAs F1 2022 i ny drakt

EAs offisielle Formel 1-spillet kommer også i ny 2022-drakt denne sommeren. F1 2022 er den femtende utgaven i serien, og kommer med diverse nyvinninger. Spillet er oppdatert med alle fører-overganger, bane-endringer, sprintløp og ikke minst de nye bilene. I tillegg inkluderer spillet nå et nytt spillmodus kalt “F1 life” hvor din sjåfør, eller avatar om du vil, kan tilpasses med blant annet klær, møbler og egne superbiler. Dette spillet tilbyr også en manager-variant, men denne er ikke like avansert i tillegg til at du her kjører løpene selv. F1 22 kommer ut 1. Juli.

E-sport-satsing i vekst

Og er du ordentlig god kan du komme til Formel 1s offisielle E-sport-serie. Spillere over hele verden kan kvalifisere seg via F1-spillet, og etter flere utslagsrunder velger Formel 1-lagene ut sine kandidater.

Selve mesterskapet kjøres på slutten av året, og løpene blir direktesendt via Formel 1s egen Youtube-kanal. Serien er i vekst, og gjennom 2021 fikk e-sport-serien 23 millioner visninger. Det er ny rekord, men det er ikke usannsynlig at den blir slått i år.

E-sport-satsingen har til og med ført frem til ekte racing for Cem Bolukbasi som gikk fra E-sport-racing til å i år kjøre Formel 2, riktig nok via noen år i andre mesterskap.

LES OGSÅ: Apple skal lage Formel 1-film