Hjem Nyheter Red Bull bryter med Vips etter rasisme

Red Bull bryter med Vips etter rasisme

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Formel 1-drømmen kan være overfor Juri Vips etter et rasistisk ordbruk mens han spilte Call of Duty online.

Fem er blitt til fire i Red Bulls juniorstall blant F2-førerne denne sesongen. Estiske Juri Vips har nemlig fått sparken fra Red Bull med umiddelbar virkning.

Årsaken skal være bruk av N-ordet i forbindelse med en livestream sammen med Red Bull-kollega Liam Lawson, hvor dette ble fanget opp. Ettersom nulltoleransen er såpass klar i måten dette ble sagt på, var det også klar tale fra Red Bull tirsdag kveld om at Vips ikke lenger hører hjemme i deres stall.

Det er verdt å presisere at det er Red Bull som kaster Vips ut av korridorene i Milton Keynes. Teamet han kjører for i Formel 2, Hitech GP, har ikke gitt noen uttalelser vedrørende hendelsen med Vips. Hvorvidt dette påvirker resten av sesongen er derfor fortsatt usikkert.

Selv har han lagt seg paddeflat på sosiale medier.

– Denne språkbruken er totalt uakseptabel, og gjenspeiler ikke de verdiene og holdningene jeg står for. Jeg angrer dypt mine handler og dette er ikke noe eksempel jeg ønsker å sette, skriver Vips i sosiale medier.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jüri Vips (@juri_vips)

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no