Hjem Nyheter FIA og F1 fordømmer rasisme mot Hamilton

FIA og F1 fordømmer rasisme mot Hamilton

Foto: Steve Etherington

Tre ganger verdensmester Nelson Piquet anklages for å ha brukt rasistisk ordbruk om Lewis Hamilton. Det fordømmes av både FIA, F1 og andre aktører i paddocken. 

Joakim Stenløs

Det det reageres på er et intervju med Piquet fra November 2021, som har versert på sosiale medier de siste dagene. Intervjuet omhandler fjorårets løp på Silverstone, hvor Hamilton og Verstappen kolliderte på dramatisk vis. Verstappen er forøvrig kjæresten til Piquets datter, Kelly Piquet.

I intervjuet omtaler han Hamilton som «neguinho» på portugisisk. Det er et ord som har blitt brukt som et rasistisk tilnavn. Enkelte har ment at dette handler om språk-variasjoner, men Hamilton selv er derimot ikke enig i det. Briten er lei av denne typen holdninger, og maner til handling.

Piquet, som forøvrig kommer fra Brasil hvor Hamilton nylig ble æresborger, har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse eller beklagelse. F1-journalist Philip Duncan melder om at Piquet kan miste tilgang til paddocken om det ikke forekommer en offentlig beklagelse til Hamilton.

Hamilton har vært en sentral aktør i F1-sirkuset i kampen mot rasisme, og får støtte fra både FIA, Formel 1 og en rekke andre aktører i etterkant av at Piquets uttalelser har blitt dratt frem i lyset.