Hjem Nyheter Haugers rivaler i trøbbel før Silverstone

Haugers rivaler i trøbbel før Silverstone

Dennis Hauger kunne feire i Baku. Hva med Silverstone? Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger og resten av Formel 2-feltet er klar for å rulle ut på Silverstone denne helgen etter et tre ukers opphold siden Hauger seiret i Baku. Dennis har brukt løps-pausen godt, samtidig som at noen av hans rivaler er i trøbbel før helgens løp. 

Joakim Stenløs

Hauger har ikke sittet stille i pausen, og benyttet oppholdet til å delta i Porsche Carrera Cup i Sverige hvor han endte opp på henholdsvis 2. og 14. plass i de to løpene.

Å holde racingen ved like har kanskje ikke vært dumt, ettersom at formel 2-feltet nå går inn i en hektisk periode med 4 løps-helger på 5 uker. Frankrike kommer inn som erstatning for F2-løpet som opprinnelig skulle blitt kjørt i Russland, og Formel 2 skal nå være med på programmet hver løps-helg frem til sommerpausen i August.

Hauger har levert godt de to siste løps-helgene med sprint-seier i Monaco og hovedløps-seier i Baku. Totalt har de to helgene gitt Hauger 41 poeng. Kun mesterskaps-leder Felipe Drugovich har plukket flere poeng med sine 44, og Hauger har nå hoppet opp på en 5. plass i mesterskapet.

Se stillingen i Formel 2-mesterskapet nederst i saken!

Dennis er nå ute etter å også levere på en «normal» racerbane. I motsetning til de to gatebarnene, hvor Hauger aldri hadde kjørt tidligere, har han erfaring fra Silverstone. Nordmannen har tidligere kjørt her både i formel 3 og i britisk formel 4.

Mclaren-test for Daruvala

Haugers teamkamerat Jehan Daruvala har på sin side enda ferskere erfaring fra Silverstone etter å ha kjørt fjorårets McLaren-bil rundt banen forrige uke. Red Bull-junioren kjørte totalt 130 runder over en 2 dagers test. Det gjør ar Daruvala nå oppnår kravene for en super-lisens, og kan dermed brukes i fredags-treninger i Formel 1.

Les mer om kravene for superlisens her!

Vips suspendert fra Red Bull

Juri Vips, som krasjet ut foran Hauger i hovedløpet i Baku, har havnet i trøbbel siden sist. Estlenderen opptrådte rasistisk på en live-stream på Twitch hvor han spilte sammen med blant annet Red Bull-kollega Liam Lawson. Red Bull har nå suspendert Vips inntil videre. Det er foreløpig ikke kjent om Vips kommer til å kjøre for Hitech-teamet på Silverstone eller ikke. Lawson uttalte seg ikke rasistisk på noen måte og kjører som normalt til helgen.

LES OGSÅ: Red Bull bryter med Vips etter rasisme

Jumbo-gutta samler straff

En som definitivt ikke kommer til å kjøre på Silverstone er Amaury Cordeel. Belgieren, som fortsatt har til gode å ta poeng i årets mesterskap, er suspendert etter å ha nådd 12 straffe-poeng i Baku. De avgjørende straffe-poengene kom etter en kollisjon med Olli Caldwell, som forøvrig heller ikke har tatt poeng i årets sesong. Det er første gang noen må stå over et løp av den grunn i Formel 2 siden 2019.

Cem Bolukbasi er den tredje føreren som enda ikke har tatt poeng, og også han havnet i dommernes søkelys etter løpet i Baku. Riktig nok ikke grunnet egne handlinger, men nærmere bestemt hans fars oppførsel i paddocken. Etter en hendelse mellom Bolukbasi og Roy Nissany på banen havnet Bolukbasis far i en opphetet diskusjon med nettopp Nissany, og etter hvert i en fysisk kontakt med Nissanys trener. Cem Bolukbasi må betale en bot på 5000 euro, og faren er utestengt fra løpet på Silverstone.