Hjem Nyheter Dramatikk da Sainz vant på Silverstone

Dramatikk da Sainz vant på Silverstone

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Løpet på Silverstone startet med en av de mest dramatiske F1-ulykkene på mange år, og ble avsluttet med at Carlos Sainz Jr tok sin første F1-seier i karrieren.

Det ble et usedvanlig dramatisk løp på Silverstone i år. Allerede inn i den første svingen ble det en massekrasj som sendte Guanyu Zhou opp ned gjennom avkjøringssonen før den ble kastet over dekkbarrieren og inn i gjerdet foran sjokkerte tilskuere.

Se video fra kjempekrasjen her!

Kollisjonen ble forårsaket av at Gasly fikk for lite plass, og kjørte i Russell. Briten kjørte igjen i Zhou som fløy ut av banen. Samtidig traff Sebastian Vettel Albon som ble truffet av flere biler, og også fikk seg en sikkelig trøkk. Både Zhou og Albon kom etter forholdene fra det i god behold. Gasly, Tsunoda og Ocon ble alle klare til omstarten, men Gasly og Ocon måtte senere bryte løpet.

LES OGSÅ: Russell: F1 må lære av Zhou-hendelsen

I tillegg kom noen protestanter seg ut på banen, og satt på selve bane-dekket når førerne kom forbi på den første runden. Heldigvis var løpet allerede rødflagget, og førerne kunne kjøre sakte forbi,

Etter en lang pause som følge av rødflagg ble løpet startet opp igjen, og det ble et av de mest hektiske og dramatiske på mange år.

Etter at løpet ble restartet med samme startoppstilling som de hadde før krasjen, så var det tydelig at Carlos Sainz ikke ville la Max Verstappen gjenta det som skjedde i den første start – da var nemlig nederlenderen rasket ut. På andre forsøk tok Sainz starten, men måtte likevel på et tidspunkt se seg passert av både teamkompis Leclerc og Verstappen.

En sikkerhetsbil mot slutten endret imidlertid alt en gang til, og ga spanjolen muligheten til å ta sin første seier.

Carlos Sainz og Lewis Hamilton utnyttet muligheten til å gå inn og bytte til nye soft-dekk. Ferrari sendte derimot ikke Leclerc inn, og var dermed i en vanskelig situasjon ved omstarten.

Racingen vi fikk være vitne til etter omstarten var intet annet enn fantastisk. Sainz tok seg forbi teamkameraten, og i kampen mellom Leclerc, Hamilton og Perez kom det flere spektakulære forbikjøringer.

Til slutt kunne altså Sainz feire sin første seier i formel 1 foran Sergio Perez, Lewis Hamilton og Charles Leclerc.

Videre fulgte Fernando Alonso på 5. og Lando Norris på 6. Max Verstappen fikk problemer med bilen og endte på en 7. plass. Hardt presset av Mick Schumacher på 8. plass som tok sine første poeng i formel 1. Sebastian Vettel og Kevin Magnussen fullbyrdet topp 10.


Se stillingen i fører- og konstruktør-mesterskapet nederst i saken!

Hele resultatlisten:

I fører-mesterskapet tar Leclerc noe innpå Verstappen, men Ferrari må kunne sies å ha surret bort en gyllen mulighet til å knappen enda mer innpå nederlenderen. Carlos Sainz tar på sin side over 4. plassen fra George Russell.

 

I konstruktør-mesterskapet står stillingen seg, sett bort fra Haas som passerer Aston Martin.