Hjem Nyheter Bottas ut mot «pølse-kerbsen» etter Haugers krasj

Bottas ut mot «pølse-kerbsen» etter Haugers krasj

I etterkant av Dennis Hauger og Roy Nissanys voldsomme kollisjon på Silverstone på søndag går Valtteri Bottas ut mot “pølse-kerbsen” som sendte Hauger i været.

Joakim Stenløs

De såkalte «pølse-kerbsene» ser ut som nettopp en pølse, og er designet på den måten for at førerne skal la være å kjøre over de. Det formålet tjener de, men de kommer også med en skummel side-effekt som vi fikk se under Formel 2-løpet på søndag.

 

Dette går Alfa Roemos Valtteri Bottas ut mot, og maner nå Formel 1 til å fjerne de. På spørsmål om Formel 1 burde fjerne pølse-kerbsene svarer Bottas:

«Jeg håper det fordi det er ingen… track limits er track limits og de trenger ikke å bli lagd med pølse-kerbs.»

«Det er den hvite linjen og det fungerer andre steder så jeg ser ikke poenget med dem. Men jeg tror fører-møtet vil bli ganske langt neste helg.»

«Tingen er at noe trenger å skje slik vi så søndag morgen. Forhåpentligvis er det nok av en trigger.»

Dette er ikke første gang pølse-kerbsene blir kritisert av formel 1-førerne. Blant annet ble de også kritisert og forsøkt fjernet på Paul Ricard i fjor, men ingenting skjedde. Også i November gikk blant annet George Russell og Sebastian Vettel ut mot bruken av kerbsene etter ulykker i support-klassene både på Monza og i Austin.

Forøvrig fikk Nissany 5 plassers grid-straff og 3 straffepoeng for hendelsen. Det er en straff svært mange mener er for mild. Nissany er en svært omstridt fører, og dette er langt fra første gang 27-åringen er involvert i dramatiske hendelser på banen.