Hjem Nyheter Spa og Paul Ricard på vei ut

Spa og Paul Ricard på vei ut

Foto: Jiri Krenek / Mercedes F1

Mye tyder på at både belgiske Spa Francorchamps og franske Paul Ricard ikke blir å finne på Formel 1-kalenderen neste sesong. I så fall vil to stolte motorsport-nasjoner forsvinne ut av sirkuset. 

Joakim Stenløs

Begge banene mister sin kontrakt med F1 etter denne sesongen, og har den siste tiden vært under press. Kanskje vil ikke enhver Formel 1-fan savne Paul Ricard, men Spa vil derimot bli savnet av svært mange.

Se oversikt over alle bane-kontraktene nederst i saken!

Rapportene om neste års mulige kalender kommer fra blant annet Erik Van Haren i den nederlandske avisen De Telegraaf. Det skal versere en foreløpig versjon av neste sesongs kalender. Et slikt rykte må tas med en god klype salt, men ifølge rapportene skal sesongen starte 5. mars i Bahrain, med Saudi Arabia og Australia som de to påfølgende løpene. Med andre ord blir starten lik som i år om dette stemmer.

Grunnen til at de er på vei ut er at det er trangt om plassen når så mange andre baner er på vei inn. Kina og Qatar skal tilbake på kalenderen, i tillegg til at Las Vegas kommer inn. På toppen av det er det sterkt trolig at Sør-Afrika og Kyalami-banen skal returnere til Formel 1 allerede i 2023, muligens i Oktober.

LES OGSÅ: F1 returnerer til Sør-Afrika?

Det er de europeiske banene som må bøte for dette, og altså mer spesifikt i denne omgang: Spa og Paul Ricard.

Det skal dog være et lite håp for en et års forlengelse for Spa-banen om ikke Kyalami og Sør-Afrika blir klar allerede til 2023. Om sesongen blir 23 eller 24 løp skal avhenge av om Kina blir klar til å igjen arrangere løp eller ikke. Kanskje kan også Kinas fravær være en kortsiktig gavepakke til enten Spa eller Paul Ricard. 

Om denne rapporten skulle stemme er det i så fall gode nyheter for Monaco, som her er med på kalenderen. Det samme gjelder Mexico som også er inne i sitt siste kontrakts-år denne sesongen.

En mulig løsning for fremtiden er å rullere mellom enkelte europeiske baner fra år til år. På den måten forsvinner ikke banene helt, og Formel 1 kan muligens også kreve mer i såkalt «hosting fee». F1-sjef Stefano Domenicali har tidligere uttalt at Nice kan være en fremtidig arrangør av Frankrikes Grand prix om Paul Ricard skulle forsvinne, som det nå ser ut til at er i ferd med å skje.

LES OGSÅ: Formel 1 til Nice?