Hjem Nyheter Vips fortsetter hos Red Bull

Vips fortsetter hos Red Bull

Foto: Hitech GP

Juri Vips virket å være helt ute av Red Bull-systemet, men ifølge teamsjef Christian Horner stemmer ikke det helt likevel. 

Joakim Stenløs

Juri Vips har vært i trøbbel etter at han brukte N-ordet i en livestreram på Twitch. I etterkant av hendelsen suspenderte først Red Bull Vips, før han senere fikk kontrakten sin terminert.

Men i uttalelsen til Red Bull sto det følgende; “Oracle Red Bull Racing har terminert Juris kontrakt som lagets test- og reserve-sjåfør.”

Det står ikke spesifikt at estlenderen er ute av junior-programmet som sådan, og nå rapporteres det om at han fortsatt skal være en del av junior-stallen. 

LES OGSÅ: FIA og F1 fordømmer rasisme mot Hamilton

Horner uttaler til Press Association: 

«Vi har kansellert vår avtale med han og det vil utvilsomt gi han tid for refleksjon.» 

«Alle fortjener en andre sjanse på et eller annet tidspunkt, om de kan vise at de virkelig har lært av feilene sine?»

«Han er en ung fyr, en ung gutt, og vi kommer til å støtte han – selv om han har fått avtalen sin terminert – fra et mentalt og pedagogisk perspektiv. Forhåpentligvis kan han lære av det.»

Hitechs avgjørelse om å la han kjøre ut sesongen skal ha vært tatt uavhengig av Red Bull. Finansieringen av Vips satsing og F2-sete skal også være uavhengig av Red Bull.

«Det er deres avgjørelse (å la han fortsette) og vi finansierer ikke hans kjøring på noen måte.»

Hele sagaen med suspensjon og terminering av kontrakten som test- og reserve-sjåfør, og at han nå ser ut til å likevel ikke være helt ute av Red Bulls junior-program, fremstår merkelig for mange. 

I tillegg til at hans kontrakt som test- og reserve-sjåfør er terminert og at Red Bull ikke finansierer satsingen er fortsatt ikke Vips nevnt som en av Red Bulls junior-førere på deres egen hjemmeside, og alle bilder av han er fortsatt borte fra deres egen media-bank. 

Hvor lenge Vips eventuelt skal fortsette i Red Bulls junior-team, og om han igjen vil bli aktuell for å kjøre tester eller treninger for Red Bull er fortsatt uklart. Hvordan Vips rangeres opp mot Hauger og de andre Red Bull-juniorene etter rasisme-saken er også et spørsmål for fremtiden.