Hjem Nyheter Verstappen på pole på Red Bull Ring

Verstappen på pole på Red Bull Ring

Foto: Philip Platzer / Red Bull Content Pool

Max Verstappen tok Pole position på Red Bull ring til enorm jubel fra hans oransje hær. Bak han i morgendagens sprintløp følger Charles Leclerc og Carlos Sainz.

Joakim Stenløs

Like bra gikk det ikke for Mercedes-bilene. Både Lewis Hamilton og George Russell kjørte fort i Q2, men i Q3 gikk det verre. Med 5.30 igjen på klokka krasjet Hamilton ut av sving 7 til enorm jubel fra tribunen. Bilen fikk en sikkelig trøkk, og rød-flagget kom ut. Kort tid etter at kvalifiseringen kom i gang igjen røk også Russell rett ut av banen i siste sving, og kvalifiseringen ble nok en gang rød-flagget.

Begge Mercedes-bilene mistet bakenden rimelig plutselig, og det er uten tvil en rekke spørsmål Mercedes må finne ut av før morgendagens sprintløp. George Russell er i tillegg under etterforskning for å ha gått over banen til pit-lane etter kollisjonen. Det blir uansett en lang kveld for Mercedes-mekanikerne for å få bilene klare til morgendagen.

 

Da kvalifiseringen nok en gang kunne settes i gang igjen var det kun 2.31 igjen på klokka. Red Bull Ring er en relativt kort bane, og alle førerne rakk dermed rundt for en oppvarmingsrunde før det var duket for siste forsøk. Ferrari, Red Bull, Alpine og Haas skulle gjøre opp om de gjeveste plasseringene.

Det så med en gang ikke ut til at vi skulle få de store endringene, men i siste sektor gikk det unna for de tre beste. Først tok Leclerc 1. plassen, før Sainz la seg bak på en 2. plass. Men så dro Verstappen fram noen ekstra prosent i siste sektor og tok til slutt pole med tiden 1.05.852, 29 tudendeler foran Leclerc.

Perez kom opprinnelig inn til 4. plass, men fikk etter kvalifiseringen alle sine tider fra Q3 strøket grunnet at han var utenfor banen i Q2-forsøket som sendte han til Q3. Den aktuelle tiden fra Q2 ble også strøket. Det ble ikke plukket opp «grunnet for mange hendelser på det tidspunktet», og avgjørelsen kom derfor sent. Perez starter dermed fra P13, ettersom det ville vært hans posisjon i Q2 uten det siste forsøkets

Det gjør at Russell rykker opp til 4. plass. Videre følger Ocon og Haas-duoen Kevin Magnussen og Mick Schumacher som igjen leverer en sterk kvalifisering. Alonso tar 8. plassen og Hamilton 9. Gasly rykker opp til 10. plass.

Utenfor topp 10 finner vi Alex Albon på 11. plass foran Valtteri Bottas som kom inn til en 12. plass, og kan kjøre seg oppover i morgendagens sprintløp. Men finnen starter uansett bakerst i søndagens Grand prix-løp grunnet en rekke straffer for å ha oversteget antall motor-komponenter.

Se oversikt over antall brukte motor-komponenter for de ulike førerne nederst i saken!

Yuki Tsunoda kom inn til 14. plass foran en Mclaren-duo som gjerne vil legge kvalifiseringen bak seg. Daniel Ricciardo røk ut av Q1 på 16. plass, og selv om Norris lå på 8. etter Q1 ble det ikke noe bedre enn 15. plass i Q2. Videre fulgte Lance Stroll, Guanyu Zhou, Nicholas Latifi og helt nederst Sebastian Vettel.

Hele Resultatlisten: (uten Perez-endringen)