Hjem Nyheter Hauger viste bedre tempo – men poengene uteble

Hauger viste bedre tempo – men poengene uteble

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger viste tidvis godt tempo i lørdagens sprintløp, men det ble likevel for langt opp til poengene for nordmanne. 

Joakim Stenløs

Dennis Hauger kommer fra en tung helg på Silverstone med 0 poeng, og startet også denne helgens første løp med et vanskelig utgangspunkt fra kvalifiseringen. Hauger startet løpet fra 15. plass, men skulle kjøre seg oppover i feltet.

Hauger kom seg etterhvert forbi flere førere, blant annet team-kamerat Daruvala, og kom seg opp til 11. plass, kun drøye 2 sekunder bak Fitipaldi som lå på 10. plass. På dette tidspunktet ble det virtuell sikkerhetsbil, og det skulle skape problemer. Da det igjen ble grønt flagg var Hauger plutselig 4 sekunder bak, og det ble for langt opp for nordmannen til å kunne avansere noen flere plasser på banen. I ettertid forklarer Hauger dette med at han var usikker på om han kunne passere Liam Lawson som hadde tekniske problemer, og at han tapte tid på dette.

Riktig nok fikk Fredrik Vesti som lå på niendeplass 5 sekunders tidsstraff for track limits, og Hauger rykket med det opp til 10. plass.

Etter løpet ble det klart at Hauger rykker ytterligere opp til 9. plass grunnet Ayumu Iwasas 5 sekunders straff for å presse Logan Sargeant av banen. Dermed ender Hauger så nære poeng som mulig.

I tillegg fikk Cordeel 30 sekunders tids-straff for å gjennomføre forbikjøring under doble gul-flagg.

Hauger starter også i morgen fra 15. plass, men hovedløpet er lenger, i tillegg til at det der deles ut poeng til de ti fremste førerne.

 

 

Hele resultatlisten: