Hjem Nyheter Verstappen seiret i sprint-løpet

Verstappen seiret i sprint-løpet

Foto: Philip Platzer / Red Bull Content Pool

Max Verstappen startet sprint-løpet fra pole, og så seg aldri tilbake. Løpets godbit fant vi i kampen om det siste poenget. 

Joakim Stenløs

I Østerrike returnerte sprint-formatet for andre gan denne sesongen. Griden bestemmes av fredagens kvalifisering, og resultatet her utgjør griden for morgendagens grand prix-løp. I tillegg deles det ut poeng til de åtte første førerne. 8 poeng til 1. plass, 7 poeng til 2. plass også videre..

I teten var det liten tvil om at Verstappen var sjef på Red Bulls hjemmebane. Bak han yppet Sainz seg mot Leclerc i starten av løpet, men Leclerc fullførte som nummer to foran Sainz på tredjeplass. George Russell og Esteban Ocon beholdt også sine posisjoner på 4. og 5. plass.

Lenger bak skjedde det mer. Sergio Perez måtte starte dagens sprint fra 13. posisjon etter at hans tider fra Q3 ble strøket i ettertid da det ble oppdaget at meksikaneren var utenfor bane-grensen i Q2-forsøket som sendte han videre til Q2. I sprinten viste Perez bedre takter, og kjørte seg opp til 6. plass på imponerende vis.

Kevin Magnussen holdt 7. plassen. Hans teamkamerat Mick Schumacher måtte til slutt gi tapt mot Lewis Hamilton i kampen om 8. plassen etter flere runder med god racing mellom førerne. I ettertid var Schumacher skuffet over at Magnussen kjørte fra slik at Schumacher mistet DRS i kampen mot Hamilton.

Bottas tok 10. plassen foran Mclaren-duoen Lando Norris og Daniel Ricciardo på 11. og 12. plass. Fernando Alonso som skulle starte fra 8. plass fikk ikke start på bilen, og måtte bryte før løpet i det hele tatt kom i gang. Dermed starter spanjolen bakerst på griden i morgen – sammen med Valtteri Bottas som tar konsekvensene av å ha byttet for mange motor-komponenter.

 

 

Hele resultatlisten: