Hjem Nyheter Hauger tilbake på poeng-plass

Hauger tilbake på poeng-plass

Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger startet fra 15. posisjon, men kjørte seg opp til en 6. plass og etterlengtede poeng i hovedløpet på Red Bull Ring. Det i et løp som var sterkt preget av track limits. 

Joakim Stenløs

Ved starten var banen noe fuktig, men opptørkende. Dermed startet noen førere på regndekk, og noen på slicks. Hauger var en av de som startet på slicks, og det skulle vise seg å være en god avgjørelse.

Sikkerhetsbilen måtte tidlig ut etter at gårsdagens vinner Marcus Armstrong dro av banen i sving 3. Etter omstarten ble det tydelig at regndekk var feil strategi, og førerne som startet på slicks fløy oppover listen. Plutselig var Hauger oppe på 4. plass i løpet.

På runde 14 gikk Hauger til slutt inn og byttet til de harde dekkene, men her ble det kluss. Teamet brukte tid på det ene dekket, og Hauger tapte dermed til rivalene. Fitipaldi kom seg forbi i pit, i tillegg til at Liam Lawson også kom seg forbi nordmannen på den påfølgende runden.

 

Hauger havnet også under etterforskning grunnet at det ene dekket som ble tatt av rullet ut mot pit-lane. I skrivende stund har det ikke kommet noen avgjørelse her.

Dennis ble lenge liggende på en trygg 7. plass, ettersom at Vesti og Iwasa som lå bak han fikk straff for track limits. Men så fikk også Liam Lawson straff for det samme. Først 5 sekunder, og så 5 sekunder til. Dermed havnet Hauger på 6. plass.

Hauger uttaler til Viaplay etter løpet at han tapte mye tid på pit-stoppet, men at han også slet med bak-dekkene i hans andre stint.

Lenger frem i feltet tok Richard Verschoor en overlegen seier. Haugers teamkamerat Jehan Daruvala lå lenge på en komfortabel 2. plass, men så kom Roberto Mehri nærmere og nærmere. Til slutt kom den tidligere formel 1-føreren, som er reserve for Ralph Boschung denne helgen, forbi Daruvala. Men så fikk også han 5 sekunders straff for track limits, og falt helt ned til en 5. plass.

Den siste pall-plassen var det Logan Saregant som tok. Amerikaneren var en av de som startet på regndekk, men han kjørte seg oppover i feltet på imponerende vis. Felipe Drugovich og Theo Pourchaire fikk ikke med seg poeng i dag, og dermed knapper Sargeant godt innpå i mesterskapet med sine 15 poeng.

Se status i fører-mesterskapet nederst i saken!

Dagens løp var uansett en opptur for både Hauger og Prema-teamet, selv om Dennis kunne kjempet enda høyere opp med full klaff. Hauger har hatt tre poengløse løp etter seieren i Baku, og Prema traff endelig med strategien med en 6. og 2. plass i dagens løp.

Saken oppdateres!

Hele resultatlisten: