Hjem Nyheter Alex Palou også klar for McLaren-test – og Ricciardo blir værende!

Alex Palou også klar for McLaren-test – og Ricciardo blir værende!

Colton Herta tester fjorårets Mclaren-bil. Snart skal Alex Palou gjøre det samme. Foto: Mclaren media

Kort tid etter at Colton Herta avsluttet sin Formel 1-test er det klart at nok en IndyCar-fører skal teste for teamet. Regjerende IndyCar-mester Alex Palou signerer for «McLaren-familien» i en avtale som altså inkluderer Formel 1-testing. Samtidig bekrefter Ricciardo at han blir værende. 

Joakim Stenløs

Alex Palou vant fjorårets IndyCar-mesterskap, og har derfor ikke overraskende vært en ettertraktet mann. Faktisk så ettertraktet at to lag annonserte han for 2023-sesongen på samme dag.

Først ble det sent i går kveld annonsert at 25-åringen forlenget med Chip Ganassi Racing. Men noen timer senere skulle dette endre seg. Palou gikk selv ut på Twitter og avkreftet det hele. Han skal ikke ha godkjent hverken pressemeldingen eller sitatene fra han i den. Kort tid etterpå ble han annonsert som Mclaren-fører. Sannsynligvis har vi ikke hørt det siste i denne sagaen, men per nå virker Palou å være klar for McLaren-familien. 

Høyst sannsynlig skal Palou fortsette i IndyCar, men Formel E skal også være en mulighet. Uansett inkluderer avtalen Formel 1-testing i det samme programmet som Colton Herta og Pato O’Ward er en del av.

Palou uttaler: «Jeg er glad for å kunne vise hva jeg kan gjøre bak rattet på en Formel 1-bil og se hvilke dører det kan åpne.»

Les mer om Hertas test, og kandidater til å kjøre fredags-treninger her!

Ricciardo skal ingen steder

Sammen med McLarens omfattende fører-kabal på tvers av ulike serier har spekulasjonene kommet rundt Daniel Ricciardos fremtid. Tidligere har vi skrevet om at teamet snart må avklare situasjonen rundt Ricciardo med alle ryktene som verserer rundt han.

Det har de fortsatt ikke gjort, men onsdag gikk Ricciardo selv ut og fjernet all tvil: