Hjem Nyheter Masi om egen avgang: «Det har vært en ære»

Masi om egen avgang: «Det har vært en ære»

Tirsdag ble det klart at Michael Masi forlater det internasjonale bilsport-forbundet. Med det ble Formel 1-avslutningen i Abu Dhabi i fjor det siste han gjorde i FIA.

Joakim Stenløs

Masi tok over jobben som løps-direktør etter at Charlie Whiting gikk bort i 2019, og hadde jobben i tre år frem til den kontroversielle sesong-avslutningen i Abu Dhabi i fjor.

Etter at Masi ble fjernet som løps-direktør ble det uttalt at FIA jobbet med å finne en ny rolle for han internt. Men nå er det altså klart at Masi gir seg i forbundet.

LES OGSÅ: Budsjett-taket økes, og porpoising-regler utsettes

Masi uttaler til Autosport: «Det har vært en glede og en ære å representere FIA som single-seater sports-direktør og FIA Formel 1 løps-direktør og sikkerhets-delegat siden Charlies uventede og tragiske død i Melbourne i 2019.»

Masi ønsker nå å bo nærmere familie og venner i Australia. Han takker også for tilliten han fikk, men fremhever at jobben kom tidligere enn planlagt:

«Jeg er evig takknemlig til Herbie Blash og Charlie Whittening for å velge meg som en fremtidig etterfølger i 2018, en rolle jeg så frem til å skygge i mange år før hans overraskende død.»

Hva Masi nå skal gjøre er foreløpig ikke kjent. I Formel 1 er det i dag Niels Wittich og Eduardo Freitas som rullerer på jobben som løps-direktør.

LES OGSÅ: Alex Palou klar for Mclaren-familien – og Ricciardo blir!