Hjem Nyheter Sjekk ut hvordan F1-spillene rangerer førerne!

Sjekk ut hvordan F1-spillene rangerer førerne!

Foto: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content Pool

For første gang på over 20 år kommer det i August et lisensiert managerspill for Formel 1. Nå er rangeringene klare, og de skiller seg på flere punkter fra EA og Codemasters F1 22.

Tekst: Joakim Stenløs

I tillegg rangerer også F1 manager førerne i F2, F3 og reservene for de ulike F1-lagene.

Se alle rangeringene fra F1 manager og F1 22 nederst i saken! 

F1 manager har gjort som F1 22 og rangert fjorårets kamphaner Max Verstappen og Lewis Hamilton likt på topp. F1 manager gir begge en total rating på 90. Det er to poeng høyere enn Charles Leclerc som følger bak med 88. 

Begge spillene rangerer også Perez, Sainz, Bottas, Russell og Norris i en gruppe bak de tre beste. Men F1 manager rangerer Perez, Sainz og Bottas foran de to britene, mens F1 22 rangerer Norris og Russell på en delt fjerdeplass. De er også uenige om blant annet Fernando Alonso. F1 22 rangerer han som sjette best, mens F1 manager rangerer spanjolen på en niende plass. 

LES OGSÅ: F1 utvider og fornyer spill-galleriet

Helt nederst blant F1-førere på F1 managers liste finner vi Nicholas Latifi med en rangering på 73. F1 22 rangerer også Latifi sist, men her deler han plassen med Zhou. Hos F1 manager er derimot Zhou foran både Latifi, Schumacher og Tsunoda. 

Blant reservene er Antonio Giovinazzi rangert øverst med 78, foran Nico Hulkenberg med 76, Oscar Piastri med 75 og Nick de Vries med 74. Alle de nevnte blander seg inn foran Latifi på lista. 

Hauger et stykke unna F2-toppen

I F2 er det Haugers team-kamerat Jehan Daruvala som er rangert høyest med 73. Jack Doohan følger med 72. Vesti, Boschung, Verschoor og Pourchaire står alle med 71. 

Jüri Vips og Logan Saregant er rangert med 70, før vår egen Dennis Hauger følger med en rating på 69. Det er 9. best i F2, og forøvrig samme rating som Alfa Romeos reserve-sjåfør Robert Kubica. Liam Lawson og Felipe Drugovich er rangert med 68, bak Hauger. 

Rangeringene som nå er fri-gjort sier ingenting om potensialet til de ulike førerne, og hvordan dette vil endre seg i spillet. Eksempelvis kan Hauger øke i rating raskt, og klatre oppover på liste, mens eldre førere som Fernando Alonso og Sebastian Vettel kan falle nedover på lista etterhvert som tiden går.

F1 22 er allerede sluppet på Playstation, Xbox og PC. F1 manager kommer på de samme plattformene 25. august.

LES OGSÅ: Kan Paul Ricard levere ny spenning?