Hjem Nyheter Svært vanskelig for Dennis i Formel 2

Svært vanskelig for Dennis i Formel 2

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
En bensinpumpe som sviktet ødela kvalifiseringen for Dennis Hauger på fredag.

Tekst: Simen Næss Hagen – Parcferme.no

Det norske formelbil-håpet må fortsatt vente enda litt lenger på en etterlengtet opptur etter en ny, tyngre periode i sin debutsesong i Formel 2. Under treningen rakk han å sette en 11. tid før bilen tok kvelden, der det etterpå ble rapportert om et godt, gammeldags motorhavari.

Med en ny motor skulle en tro at alt var i skjønneste orden uten stor risiko for nye problemer til kvalifiseringen, men den gang ei. Da de skulle ut på sine siste forsøk, så stoppet bilen på vei ut før han i det hele tatt rakk å gjøre et nytt forsøk. I ettertid har det kommet frem at et problem med bensin-pumpa var årsaken denne gangen.

Hauger viste dog ingen imponerende takter på sine to første forsøk gjennom det første kvarteret. Med to oppvarmings-runder i bakhånd ble det en beskjeden 18. tid på sitt første forsøk, noe han forbedret til en 13. tid på andre forsøket, i underkant av tre hundredeler bak teamkamerat Jehan Daruvala på plassen foran, før han gikk inn i pit for å gjøre et dekk-bytte.

Det ble til slutt også en 18. tid for Hauger, der han tapte fem plasseringer på ikke å få muligheten til å forbedre seg etter de tekniske problemene. Teamkamerat Daruvala berget den viktige tiendeplassen som gir ham beste startspor til lørdagens sprintløp.

Pole position til hovedløpet søndag gikk til mannen som er i storform om dagen, nemlig amerikanske Logan Sargeant som har vunnet de to siste hovedløpene. Han sikret det beste startsporet bare seks tusendeler foran Ayumu Iwasa og tre hundredeler foran Fredrik Vesti.