Hjem Nyheter Perez skylder på system-feil

Perez skylder på system-feil

Sergio Perez fra han fortsatt var foran George Russell. Foto: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Sergio Perez mistet sin pall-plass ved omstarten etter en virtuell sikkerhetsbil. Nå mener han at det hele skyldtes en system-feil.

Tekst: Joakim Stenløs

Mot slutten av løpet på Paul Ricard måtte den virtuelle sikkerhetsbilen aktiveres etter at Guanyu Zhous bil stoppet. Når løpet skulle restartes skal Perez ha fått beskjed for sent.

“Jeg fikk beskjed om at den skulle avsluttes ut av sving 9, så jeg gikk for det men så sluttet den ikke. Så fikk jeg beskjed om at den skulle avsluttes gjennom sving 12, og jeg var bare for nærme.”

“Jeg mener, det er en skam at den virtuelle sikkerhetsbilen påvirket resultatet, for å være ærlig. Det burde ikke være sånn, men i dag var det sånn.”

LES OGSÅ: Verstappen seiret da Leclercs vinnersjanser brast i barrieren

Se situasjonen her:

 

Team-sjef Christian Horner tror ikke at Perez hadde mistet posisjonen hadde det ikke vært for denne hendelsen:

“Det som var frustrerende for han er at det var et problem hos race control med sikkerhets-bilen, de klarte ikke å skru den av, så de måtte gjøre en restart.”

“George må enten ha forutsett det men ha vært innenfor delta-tiden, eller kanskje informasjonen hos de to bilene var ulik.”

“Vi må utforske det. Ja, det var frustrerende, fordi jeg tror han hadde hatt farten til å holde han unna for en dobbel podium.”

Det fremstår i skrivende stund noe usikkert akkurat hva som har skjedd, og om denne hendelsen kun skyldes problemer hos race control eller om også Red Bull hadde problemer med sine systemer. Reguleringene sier at det grønne flagget må komme ut mellom 10 og 15 sekunder etter “VSC ENDING”-beskjeden først blir gitt. Ved denne hendelsen skal det ha tatt opp mot et minutt.