Hjem Nyheter Hvor lenge blir Hamilton værende?

Hvor lenge blir Hamilton værende?

Foto: LAT Images

Før denne sesongen var det usikkert om Lewis Hamilton kom til å fortsette i Formel 1. Nå spekuleres det i om briten kan komme til å fortsette også etter at hans nåværende kontrakt går ut i 2023. 

Tekst: Joakim Stenløs

Tidligere har Hamilton uttalt at han ikke kan se seg selv kjøre inn i 40-årene, og det vil ikke være overraskende om 37-åringen ønsker å avslutte en svært suksessrik karriere etter neste års sesong. 7 fører-titler, 103 seire og 187 pall-plasser lar høre fra seg, og Hamilton kan naturligvis legge hjelmen på hylla vell vitende om at han er en av de aller beste sporten har sett. 

Men kanskje kan Hamilton bli i sporten enda lenger. Hamilton kjørte i Frankrike sitt 300. Grand Prix-løp, og ble i den forbindelse spurt om han kan se for seg å bli værende i Formel 1 lenger enn ut sin nåværende kontrakt. 

«Jeg føler meg fortsatt fresh og føler fortsatt at jeg har mer enn nok drivstoff i tanken.»

«Jeg liker det jeg gjør. Jeg er veldig veldig stolt og nyter å komme inn hver dag og jobbe med denne utrolige gruppen av mennesker.»

LES OGSÅ: Haas-oppgraderinger kun til Magnussen

Lewis Hamilton har kommet en lang vei siden debuten for McLaren i 2007. Foto: Mclaren Media

Hamilton er også opptatt av så mye annet enn bare racing. Briten har blant annet vært, og er fortsatt, helt sentral i Formel 1s oppgjør med rasisme og kamp for økt mangfold i sporten som de siste ukene har vist at i aller høyeste grad fortsatt er nødvendig. Det aller beste setet for å fortsette denne utviklingen er nettopp et fører-sete i Formel 1. 

«Jeg liker også å jobbe med sporten mer enn noensinne. Vi har noen flotte folk som leder sporten og vi har flotte samtaler om retningen vi går mot som sport, så jeg nyter den siden av det mer enn noensinne.»

Man skulle kanskje tro at motgangen Mercedes har hatt denne sesongen ville dyttet Hamilton i retningen av å si at nok er nok. Derimot har denne nye utfordringen vist hvilken leder og lag-spiller Hamilton er. Han har blant annet tatt på seg mye av eksperimenteringen med bilen denne våren, og han har også tilsynelatende hatt et godt forhold til sin nye lag-kamerat George Russell. Det til tross for at Russell ved flere anledninger har tatt flere poeng enn Hamilton selv. 

«Selvfølgelig, jeg vil komme tilbake til å vinne løp og det kommer til å ta tid, men jeg er sikker på at vi vil sette oss ned på et tidspunkt og snakke om fremtiden. Men med vårt lag, vil jeg alltid fortsette å bygge. Det er en ting å ha løp, men det handler også om å fortsette arbeidet vi gjør utenfor, og gjøre mer. Og det vil vi.»

Hamilton har heller ikke blitt noe tregere med alderen, og briten presterer fortsatt på et høyt sportslig nivå. I tillegg må han kanskje fortsette utover 2023-sesongen om han skal høste fruktene fra jobben han og teamet legger ned i disse dager. Det er fortsatt en vei opp til Red Bull og Ferrari, og det er ingenting som forsikrer Hamilton om at han selv og Mercedes kommer til å være i tittel-kampen neste sesong. Dermed kan han måtte forlenge karrieren for å kunne kjempe om den åttende VM-tittelen. Det kan være mer enn nok motivasjon i seg selv.  

Frankrike Grand Prix endte med en oppløftende dobbel-podium for Mercedes, selv om farten fortsatt ikke plasserer de helt i tet-kampen. Det er Hamiltons fjerde pall-plass på rad. 

«Dette er fremgang, selv om vi ikke nødvendigvis lukker gapet i faktisk kvalifiserings-ytelse. Men det er fantastiske poeng for oss.»

Og Hamilton ser fremover:

«Vi lærer konstant mer om denne bilen. Alt jeg jobber med er å prøve å artikulere hvordan vi føler det i bilen og hvordan vi vil ha bilen neste år. Det er fundamentale ting vi kan endre i år på grunn av budsjett-taket, men jeg kan på forhånd si dette er tingene jeg vil ha på neste års bil.» 

«Vi mangler fortsatt ytelse på enkelte områder, men vi kommer dit sakte steg for steg. Vi kan ikke ta store steg for øyeblikket men hvem vet, kanskje et stort steg kommer på et tidspunkt og vi kan være der.»