Hjem Nyheter Porsche og Red Bull nærmer seg bekreftelse

Porsche og Red Bull nærmer seg bekreftelse

Foto: Alex Morton / Getty Images / Red Bull Content Pool

Lenge har der vært ryktet om er fremtidig samarbeid mellom Porsche og Red Bull. Nå virker det omsider å være nærme en offisiell kunngjøring – kanskje allerede neste uke.

Tekst: Joakim Stenløs 

Det er Autosport som nå melder om at et samarbeid ikke skal være langt unna. De formelle prosessene har nemlig startet. En av tingene som må på plass for et samarbeid av denne typen er et grønt lys fra anti-kartell myndigheter over hele verden. I tillegg til i EU kreves det også fra mer enn 20 land utenfor EU. Et av disse landene er Marokko, og her er søknader underlagt obligatorisk publisering når de er godkjent.

Dokumentet avslører at det i første omgang skal handle om et 10 års samarbeid hvor Porsche vil gå inn som 50% aksjonær i Red Bull Technology. Dokumentet peker også på 4. august som en mulig kunngjørings-dato for samarbeidet.

Mange forventet en kunngjøring under Østerrike Grand Prix, og det skal også ha vært planen. Grunnen til at det har tatt tid skal være forsinkelser for et formelt grønt lys fra Porsche. Det skal igjen være fordi at annonseringen av de endelige motor-reguleringene fra 2026 drøyde ut.

Også Audi er på vei inn i Formel 1, og skal være i samtaler med Sauber-eier Finn Rausing om å kjøpe opp 75% av teamet.

LES OGSÅ: Hvor lenge blir Hamilton værende?