Hjem Nyheter Verstappen vant da Ferrari bommet – igjen…

Verstappen vant da Ferrari bommet – igjen…

Foto: Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool
Nok en gang feilet Ferrari når det gjaldt som mest, mens Mercedes var sterkere enn forventet.

Tekst: Simen Næss Hagen – Parcferme.no

Ferrari fikk på mange måter seiersmuligheten servert etter at Mercedes ikke klarte å leve opp til kvalifiseringstempoet som George Russell viste lørdag, men rotet dette fint bort på egenhånd da de bommet spesielt ved å velge harde dekk hos Charles Leclerc, hvor monegaskeren tapte enormt terreng og til slutt ble rundingsbøye for sine nærmeste rivaler

I mellomtiden lekte Max Verstappen klatremus på en bane hvor det tradisjonelt er vanskelig å kjøre forbi på. Red Bull-bilen har også hatt sine styrker i de raske partiene på banene, mens Ferrari har vist seg å være den klart beste bilen i svingete partier, men på en tekniske banen i Ungarn var det lite Ferrari fikk ut av sine styrker.

Charles Leclerc er inne i en tung periode hvor han nok en gang ble offer for teamets strategi.

Alt klaffet for Verstappen som etterhvert traff på både fart og strategi og sikret seg en ganske så komfortabel ledelse. Tekniske problemer eller en førerfeil var det eneste som kunne stoppe Verstappen, som selv med en snurring etter midtveis i løpet berget denne uten nevneverdige problemer. Og det altså fra en tiende startposisjon etter at motoren sviktet på slutten av kvalifiseringen før han fikk satt en konkurransedyktig tid i Q3.

– Jeg hadde et håp om å nærme meg pallplasseringer, og det gikk til slutt – selv med en 360-graders snurring. Jeg slet med giringen og clutchen, så jeg tror det tok fokuset mitt litt der og da, men heldigvis tapte jeg ikke for mye. Det var fine dueller og veldig moro der ute, sa en fornøyd Verstappen etter målgang.

Lewis Hamilton med sin femte pallplass på rad. Selv om seieren for sesongen fortsatt uteblir, så er både han og Mercedes-teamet i en helt annen posisjon nå kontra sesongstarten.

Og mens Ferrari slet og slet, så viste Mercedes en ny, positiv utvikling – spesielt med Lewis Hamilton som åpenbart utnyttet både medium- og softdekkene på ypperlig vis. Han tok seg også forbi teamkamerat og pole-sitter Russell som kjempet tappert for å holde seg i tet, men måtte gi tapt for sin rutinerte landsmann. Men Mercedes berget nok en gang to biler, for andre løpet på rad, og for Hamilton var dette også hans femte pallplass på rad.

Etter pallen finner vi altså Carlos Sainz jr på en fjerdeplass, etterfulgt av Sergio Perez, mens Charles Leclerc ble offer for ny, strategisk bommert fra teamet og ble til slutt nummer seks. Deretter følger Lando Norris, Fernando Alonso, Esteban Ocon og Sebastian Vettel som utgjorde de siste poengplassene.

Formel 1-sirkuset tar nå en sommerferie og vender tilbake til klassiske Spa-Francorchamps i Belgia siste helgen i august.