Hjem Nyheter Alonso i Aston Martin fra 2023

Alonso i Aston Martin fra 2023

Foto: Alpine
Silly season blir ikke mer silly enn at veteran Fernando Alonso går fra Alpine og Renault til Aston Martin og erstatter Sebastian Vettel.

Sjefen i Aston Martin, Mike Krack sier at Alonso vil tilføre ting til teamet som de trenger for å nå målet om å bli verdensmestere.

Alonso uttaler:

«Dette Aston Martin-laget har åpenbart energien og forpliktelsen som skal til for å vinne, og det er derfor er av de mest spennende lagene Formel 1 i dag.»

«Ingen i Formel 1 i dag demonstrerer en bedre visjon og absolutt forpliktelse til å vinne, og det gjør det til en veldig spennende mulighet for meg. Jeg har fortsatt sulten og ambisjonen for å være i front, og jeg vil være en del av en organisasjon som er forpliktet til å lære, utvikle seg og lykkes.»

Det er bekreftet at Alonso har skrevet en flerårig avtale med Aston Martin, og at han forlater Alpine tidligere enn hva mange hadde forventet. Den nøyaktige lengden på kontrakten er foreløpig ikke kjent.

Alpines team-sjef Otmar Szafnauer var senest denne helgen selvsikker på at en ny avtale med Alonso burde være «ganske rett frem». Rapportene tyder dog på at Alpine ikke har gitt han en lang nok kontrakt, og med det havnet Alonso hos Aston Martin.

Teamet skal ha ønsket å fremskynde Vettels annonsering, for å få i gang samtalene med den ideelle erstatteren. Kontrakten skal ha blitt skrevet under på Hungaroring på lørdag.

Overgangen til Alonso åpner enn plass for deres reserve Oscar Piastri, som har vært litt i ingenmannsland og neppe kunne fått en bedre start på uka enn dette. At han var i bakhånd er sannsynligvis en del av grunnen til at ikke Alpine ville gi en lenger kontrakt til Alonso.