Hjem Nyheter Piastri benekter å ha signert for Alpine

Piastri benekter å ha signert for Alpine

Foto: Alpine

Alpine mener at de har kontrakt med Oscar Piastri neste sesong – det et ikke Piastri selv enig i.

Tekst: Joakim Stenløs 

Silly season har tatt fyr etter at Sebastian Vettel annonserte at han legger opp denne sesongen, og Alonso få dager senere sjokkerte paddocken og signerte som hans arvtager i Aston Martin.

I etterkant fremsto det tydelig at Oscar Piastri ville bli føreren som tok steget opp for Alpine. Men så begynte ryktene å rulle om at Ricciardo sin fremtid ikke var så sikker likevel, og at McLaren var interessert i Piastri. Tidligere tirsdag uttalte Alpine-sjef Otmar Sfaznauer at Piastris management skal ha vurdert mulighetene sine. Samtidig uttalte Alpine at de hadde en kontraktsfestet opsjon på Piastri for 2023 og også potensielt for 2024.

LES OGSÅ: Alonso i Aston Martin fra 2023 

Men Piastris team, med tidligere Formel 1-fører Mark Webber i spissen, skal ifølge The Race altså ha undersøkt alternative muligheter for Piastri. Webber skal ha vært spesielt interessert i å undersøke muligheten for Piastri til å heller gå til McLaren.

Så kom Alpine med sin kunngjøring av Piastri som deres nye fører. Men Piastri selv sa ikke et ord.

Dette er ikke ulikt situasjonen vi nylig har sett i Indycar hvor Ganassi-teamet kunngjorde fornyelse med Alex Palou, før føreren gikk ut og benektet det. Kort tid senere var føreren klar for McLaren. Denne sagaen er heller ikke over.

En offisiell uttalelse fra teamet ville i de fleste tilfeller holdt som bekreftelse for enhver, men med Palou-saken og Alpines kaotiske helg i minne begynte spekulasjonene. Tirsdag ble det også klart at Alpine faktisk ikke visste noen ting da det ble klart at Alonso blir Aston Martin-fører fra neste sesong. Kunne de på noen måte bli ført bak lyset nok en gang?

Kort tid senere kom Piastri med sin uttalelse. Han uttrykker selv at han ikke har signert noen kontrakt med Alpine, og sier spesifikt at han ikke kommer til å kjøre for teamet i 2023.

Det er med det stor grunn til å tro at Piastri har noe på gang med McLaren. Men hva med Ricciardo som man har trodd er den eneste som kan avslutte kontrakten med McLaren, og som ved flere anledninger har gjort det klart at han skal fortsette også neste sesong?

LES OGSÅ: Verstappen vant da Ferrari bommet – igjen… 

Og kan Alpine satse på Piastri etter dette, om de så skulle ha opsjonene de sier de har? Og hva skal de ellers gjøre? Kan Ricciardo komme inn som et slags tredjevalg for Alpine i en svært spesiell «bytte-handel»? Spørsmålene er mange, og denne sagaen er langt fra over.