Hjem Nyheter Alex Albon forlenger med Williams

Alex Albon forlenger med Williams

Midt i kaoset og spekulasjonene rundt Alpine og McLaren er det klart at Alex Albon i alle fall ikke er noe alternativ. Han forlenger nemlig med Williams.

Joakim Stenløs

Annonseringen kommer altså på toppen av en rekke hendelser i silly season. Før helgen annonserte Vettel at han legger opp etter sesongen, og denne uken ble det klart at Alonso blir hans arvtager i Aston Martin – uten at Alpine visste noe om det.

Tirsdag annonserte Alpine Piastri som Alonsos etterfølger, men Piastri var ikke enig. Kort tid senere gikk Piastri ut mot kunngjøringen og uttalte at han ikke kommer til å kjøre for Alpine i 2023.

Det er ikke klart akkurat hvor lang kontrakten er, men det blir annonsert som en «multi-year» kontrakt.

Men Albon skal altså kjøre for Williams i 2023 etter en god sesong hos det britiske laget. Han er ansvarlig for alle 3 poengene Williams har tatt denne sesongen. Albon returnerte til Formel 1 denne sesongen etter et år utenfor.

I motsetning til Piastri er Albon enig i sin forlengelse, og spiller på nettopp Piastri i sin uttalelse.

Dermed er det nå kun Zhou, Schumacher, Tsunoda og Albons lagkamerat Latifi som ikke har kontrakt for neste sesong. I Alpine og McLaren rundt Piastri og Ricciardo er det fortsatt en rekke spørsmål som må besvares.