Hjem Nyheter McLaren ønsker å erstatte Ricciardo

McLaren ønsker å erstatte Ricciardo

Daniel Ricciardo og Zac Brown. Foto: McLaren

Det er det Autosport som melder fredag, og det er ikke overraskende for å gjøre plass til Oscar Piastri fra neste sesong.

Tekst: Joakim Stenløs

Tidligere denne uken, i etterkant av at Fernando Alonso overraskende gikk til Aston Martin som Sebastian Vettel’s arvtager, ble Alpines reserve Oscar Piastri annonsert som ny fører fra 2023. Piastri selv var derimot ikke enig i det, og han skal på sin side ha signert hos McLaren.

Se oversikten over kontraktsstatus for de ulike førerne nederst i saken!

Avtalen Piastri skal ha signert en avtale som reserve for McLaren, men med en intensjon til å gjøre det til et fulltids-sete. De er altså avhengige av å bli enige med Ricciardo om en avtale som innebærer at Ricciardo tar hatten sin og går, for at Piastri skal få plass fra 2023. Hva som kreves for at Ricciardo skal gi seg i laget er usikkert, men det blir sannsynligvis ikke billig for McLaren.

Ricciardo selv skal ikke være interessert i å gå sideveis til en annen klasse. Han ønsker å finne et Formel 1 sete. Det kan komme ved en retur til Alpine. Men Alpine er foreløpig like selvsikker på at Piastri har kontrakt med de neste sesong som før. Nevnte Autosport melder også at 31. juli som har blitt sett på som en dato med relevans for Piastri’s kontrakt ikke skal ha noen spesiell betydning. Kontrakten med Alpine skal aldri ha blitt «ordentlig signert», og det er det som skal være avgjørende i McLarens favør.

LES OGSÅ: Kan Ricciardo returnere til Alpine

Striden er forventet å havne i Formel 1s konfliktråd for kontrakter. Enkelte rykter fredag tilsier at det har blitt avgjort at det er McLaren som har retten på Piastri, men disse ryktene er i aller høyeste grad nettopp rykter og har foreløpig ikke blitt bekreftet av noen troverdige medier. Uansett tilsier rapportene om at de jobber med Ricciardo’s exit at i alle fall McLaren selv er overbevist om at de har sikret seg Piastri.

Hos Alpine har det vært stille på sosiale medier siden annonseringen av Piastri. McLaren kjører i større grad agurk-nytt og annet innhold vi vanligvis ser i sommer-pausen. Hva med alternativ 5: Negotiation hat?